Maso

Dušené hovězí žebro na hořčici

1 kg hovězího žebra bez kosti
Olivový olej
3 lžíce dijonské hořčice
1 snítka tymiánu
100 g celeru
100 g mrkve
2 cibule
300 ml červeného vína
700 ml vývaru hovězího
Nové koření
Bobkový list
70 g másla

Maso odblaníme a dáme do misky. K masu přidáme hořčici, lístečky tymiánu, sůl a pepř. Zakápneme olejem, promícháme a necháme v lednici do druhého dne marinovat.

Maso opečeme na oleji. Jakmile se maso zatáhne, vytáhneme ho. K výpeku přilijeme olej, přidáme nakrájenou zeleninu, pepř a nové koření. Jakmile zelenina zhnědne, přidáme nakrájenou cibuli. Po chvilce vrátíme maso a přilijeme víno. Až se víno vyvaří, přilijeme vývar.

Hrnec přendáme do trouby. Pečeme 4 hodiny při 120 stupních, z toho 2 hodiny bez poklice a 2 hodiny s poklicí. Nakonec přidáme máslo a promícháme.

Jako přílohu doporučujeme mačkané brambory s česnekem.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl