Maso

Hovězí krk na černém pivu

1 kg hovězího krku
Sůl
Pepř
Olej
100 g celeru
100 g mrkve
2 cibule
1 ančovička
1 snítka šalvěje
Badyán
Muškátový oříšek
200 ml červeného vína
500 ml černého piva
200 ml hovězího vývaru
100 g předem namočených sušených hříbků
20 g kaparů
250 ml smetany

Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Poté je začneme opékat na rozpáleném oleji. Až se zatáhnou, vyjmeme je a vypečenou šťávu nalijeme do misky.

Do stejného hrnce nalijeme olej, na kterém opečeme do hněda na kostičky nakrájenou zeleninu. Ke konci k ní přidáme cibuli. Zarestujeme, přidáme nakrájené lístky šalvěje a ančovičky, přistrouhneme oříšek a přilijeme víno, které svaříme.

Poté do hrnce vrátíme maso a vypečenou šťávu, přilijeme vývar a pivo a přidáme vymačkané houby. Přiklopíme poklicí, dáme do trouby a pečeme 4 hodiny při 120 stupních. Následně maso a zeleninu vyndáme. Omáčku zredukujeme, pak do ní přidáme smetanu a kapary.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl