Maso

Telecí ragú

300 g telecí kýty
100 g cibule
Olej
Tymián
100 ml bílého vína
60 g žampionů
200 ml smetany
Pepř
Sůl

Na ozdobu:
10 g másla
80 g žampionů
Sůl
Pepř

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji. Telecí nakrájíme na nudličky a přidáme k cibulce. Přisypeme tymián, osolíme a opepříme, přilijeme víno, zakryjeme poklicí a necháme 10 minut dusit. Poté přilijeme smetanu.

Čtyřem žampionům vyřízneme v kloboučku křížek a opečeme je na másle. Další žampiony nakrájíme na plátky, které přidáme k masu. Maso ochutíme ještě trochou másla.

Ragú můžeme servírovat také s paštičkami z listového těsta. Paštičkám vykrojíme vnitřky, které naplníme ragú. Dozdobíme opečenými žampiony s křížkem a nastrouhaným sýrem. Nakonec přikryjeme vykrojeným listovým těstem z vnitřku paštiček.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl