Maso

Králičí hřbet v anglické slanině

2 králičí hřbety
1 lžíce tymianové pasty
100 g plátků slaniny
100 ml bílého vína
50 g másla
100 g černé čočky
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
1 pastiňák
1 šalotka
1 lžíce vinného octa
Sůl
Pepř
Lžička cukru

Hřbet králíka vykostíme, pomažeme tymiánovou pastou, osolíme a opepříme. Maso obalíme ve slanině a zlehka opečeme. Následně králíka přendáme na 12 až 15 minut do trouby, kterou máme předehřátou na 180 stupňů.

Šalotku nakrájíme a do sklovata orestujeme v další pánvi. Poté přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a pastiňák. Orestujeme, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Až zelenina zhnědne, zalijeme vínem a vodou a zaklopíme poklicí. Jakmile zelenina změkne, přisypeme předvařenou čočku. Osolíme, zakápneme octem a přidáme máslo.

Králičí hřbety vytáhneme, dáme na sporák a podlijeme vínem. Víno zredukujeme a přidáme také trochu másla.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl