100 ml podmáslí
30 g hnědého cukru
20 g droždí
1 sáček skořicového cukru
250 g polohrubé mouky
1 vejce
Olej na opékání
Sůl

Podmáslí, mouku, droždí, vejce, sůl, skořicový cukr i hnědý cukr dáme do mísy. Zpracujeme, necháme vykynout a začneme péct lívance, ideálně v lívanečníku.

Podáváme s malinovou omáčkou, balsamico redukcí nebo šlehačkou.

Malinová omáčka

Skořicový cukr
5 lžic mražených malin
1 lžíce vanilkového pudinku
Hnědý cukr

Maliny začneme rozvářet v rendlíku. Přidáme k nim cukr a vanilkový pudink na zahuštění. Pudink minutu provaříme a poté rozmixujeme.

Pokud nemáte rádi semínka, můžete omáčku závěrem propasírovat přes utěrku.

Další možnosti podávání:

Balsamico redukce
Smetana na šlehání

Lívance polijeme balsamico redukcí, nebo nazdobíme vyšlehanou smetanou. Všechny možnosti servírování můžeme libovolně kombinovat.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl