300 g medu
300 g cukru krupice
300 g másla
4 vejce
1 dl mléka
800 g mouky
2 lžičky jedlé sody
1 lžíce kakaa
Koření do perníku

Oddělíme žloutky od bílku, bílek ušleháme. V míse umícháme mouku, cukr, med, mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, kakao a koření. Nakonec přidáme ušlehaný bílek, sodu a znovu zašleháme.

Těsto necháme alespoň 12 hodin odležet, poté ho vyválíme na tloušťku přibližně 3 milimetrů. Vykrojíme perníčky a dáme péct na 8 až 10 minut na 170 stupňů.

Poleva na zdobení perníčků

1 bílek
200 g cukru jemná moučka
Šťáva z citronu

Moučkový cukr třikrát prosejeme. Vymačkáme si citronovou šťávu. Bílek, šťávu a cukr smícháme. Směs naplníme do dávkovače, kterým se perníčky lépe zdobí.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl