Maso

Pastýřský vepřový koláč

800 g vepřového masa
400 g kořenové zeleniny
500 g brambor
1 cibule
Olej
3 stroužky česneku
1 snítka tymiánu
1 snítka majoránky
500 ml drůbežího vývaru
750 ml červeného vína
150 ml mléka
80 g másla
150 g parmazánu
Kmín
Sůl
Pepř

Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji. Po chvíli do pánce přidáme nakrájenou cibuli, trochu kmínu a celé snítky tymiánu a majoránky. Restujeme, dokud nám zelenina neztmavne. Poté přidáme maso, zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Víno povaříme, a až se nám vyvaří alkohol, přilijeme vývar.

K bramborám, které jsme si mezitím uvařili, přidáme máslo a ohřáté mléko. Uděláme klasickou bramborovou kaši, ale ke konci šlehání přidáme nastrouhaný parmezán. Směs z pánve dáme do pekáčku a navrch rozprostřeme kaši. Pečeme 45 minut na 180 stupňů.

Doporučujeme podávat se zelným salátem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl