Maso

Jehněčí kofty s tahini jogurtem

800 g mletého jehněčího masa
Špetka mletého římského kmínu
Špetka mletého nového koření
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mleté skořice
2 stroužky česneku
½ cibule
1 lžíce sekané máty
1 lžíce sekané petržele
50 ml olivového oleje
Pepř
Sůl
250 g jogurtu
2 lžičky tahini pasty
¼ lžičky mletého kardamomu
¼ mletého koriandru
1 stroužek česneku
1 citrón
Arabský chleba

Jehněčí maso ochutíme 2 rozmačkanými stroužky česneku, půlkou nasekané cibule, mletým zázvorem, římským kmínem, novým kořením, mletým koriandrem, sekanou mátou a petrželí. Přidáme pár kapek oleje, skořici, sůl a pepř. Promícháme a začneme tvořit šišky, které napícháme na špejli. Opékáme na olivovém oleji 3 až 4 minuty z každé strany.

Do misky si dáme 1 stroužek rozmačkaného česneku, ¼ lžičky mletého koriandru, ¼ lžičky mletého kardamomu, jogurt a 2 lžičky tahini pasty. Vyšleháme a přidáme citrónovou šťávu. Znovu promícháme.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl