Maso

Pečená husa a zelí

1 husa
2 jablka
Sůl
Celý kmín
1 hlávka bílého zelí
Husí sádlo
1 cibule
Bobkový list
0,3 l vývaru
2 lžíce octa
1 lžíce cukru
Sůl
Pepř
Polohrubá mouka
1 kg uvařených brambor
300 g hladké mouky
Sůl
50 ml husího sádla

Huse odstraníme krk a hned ji ze všech stran nasolíme. Nakrájíme si cibuli. Jablka zbavíme jádřinců a poté je celá spolu s cibulí vložíme dovnitř husy. Posypeme ji kmínem a vložíme do pekáče. Pod husu přidáme droby s krkem, podlijeme vývarem. Husu pečeme zakrytou 3 hodiny na 180 stupňů. Poté odkryjeme a ještě hodinu dopékáme.

Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme. V hrnci si rozpustíme sádlo, na němž začneme restovat cibulku. Přidáme celý pepř a bobkový list, poté zelí, trochu octa a cukru. Zasypeme kmínem a mícháme. Následně přilijeme zeleninový vývar, přiklopíme a povaříme.

Brambory si nastrouháme najemno. Přidáme k nim mouku, osolíme je a promícháme. Pomoučíme si prkénko. Odřízneme si kousky těsta, která rozmačkáme na placky, a začneme je opékat. Závěrem placky omastíme sádlem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl