Moučníky a cukroví

Pěna z bílé čokolády

125 g smetany ke šlehání
125 g bílé čokolády
250 g mascarpone
Zrníčka z vanilkového lusku
300 g malin
Cukr podle chuti
Voda podle potřeby

Smetanu nalijeme do rendlíku a přivedeme k varu. Maliny zalijeme vodou a také začneme vařit. Smetanu stáhneme a v ní rozpustíme čokoládu. K malinám přidáme cukr. Smetanu s čokoládou necháme 4 hodiny chladit. Poté ji dáme do misky a vyšleháme. Přidáme mascarpone a vnitřek vanilkového lusku. Opět promixujeme. Maliny propasírujeme, abychom se zbavili semínek, a necháme je také zchladit. Na talířek nalijeme trochu omáčky a do ní dáme nočky z pěny.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl