Zeleninová jídla

Carpaccio z červené řepy

1-2 ks červené řepy
100 ml šťávy z řepy
2 hvězdičky badyánu
1 kousek celé skořice
1 lžíce cukru
1-2 lžíce jablečného octa
Sůl
1-2 lžíce dýňového oleje
1 lžíce dýňových semínek
1 jablko Ganny smith
100 g řapíkatého celeru
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžička citrónové šťávy
1 lžíce cukru
Sůl
Pepř
2-3 lžíce oleje z hroznových semínek
Řeřicha

Do varu přivedeme šťávu z červené řepy. Přidáme do ní cukr, sůl, skořici a badyán. Řepu oloupeme a nakrájíme na jemné plátky, jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do misky si dáme hořčici, sůl, cukr, pepř, olej a trochu citrónové šťávy. Dresing smícháme s jablky a oloupaným celerem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl