Houby

Rizoto s houbami

240 g kulatozrnné rýže
1 šalotku
2 snítka tymiánu
200 ml bílého suchého vína
500 ml kuřecího vývaru
100 g parmazánu
300 g hub (lišky nebo hříbky)
2 lžíce másla
60 g mascarpone
Sůl
Pepř

Na rozehřátém olivovém oleji si osmahneme cibulku. Přidáme nevařenou rýži. Mícháme. Jakmile se začne rýže lesknout, přilijeme bílé víno a vývar. Vždy, když nám rýže zhoustne, přilijeme další tekutiny. Vaříme, dokud rýže nezměkne. Pak přidáme trochu tymiánu.

Zatím si rozehřejeme máslo a na něm začneme opékat houby s tymiánem. Stačí pár minut. Až budou hotové, polovinu přidáme do ryzota. Přidáme také mascarpone a nastrouhaný parmazán. A můžeme servírovat.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl