Maso

Šťouchané brambory a grilované krůtí prso

1 kg brambor
Kmín
1 cibule
1 pórek
2 lžíce rostlinného oleje
100 g másla
50 ml bílého vína
Sůl
Pepř
Slanina
Pažitka
Krůtí prso
Tymián

V osolené a okmínované vodě začneme vařit brambory. Rozpálíme si pánev a na oleji osmahneme nakrájenou cibulku. K zesklovatěné cibulce přidáme nakrájený pórek. V misce si promícháme olivový olej a bylinky. Poté směsí potřeme prsa a začneme je péct na grilovací pánvi. Do pánve s cibulkou a pórkem přidáme nakrájenou slaninu.

Po chvilce přidáme máslo na zjemnění. Počkáme a přidáme trochu bílého vína. Až budou brambory měkké, přendáme je do pánve ke směsi. Nakonec ještě přidáme nakrájenou pažitku. A můžeme šťouchat. Prsa a brambory naservírujeme na talíř.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl