Maso

Kachní stehna v medovo-bylinkové krustě

Recept zaslala paní Eichlerová z Prahy 4.


Jako přílohu doporučujeme špecle s majoránkou.

2 kachní stehna
1 lžička drceného kmínu
Sůl
Pepř
1 lžička sádla
100 ml vývaru
2 lžíce másla
1 lžíce medu
1 stonek rozmarýnu
1 stonek tymiánu
1 stonek levandule
1 stroužek česneku

Stehna z každé strany osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Vzápětí je dáme na rozpálenou pánev s rozpuštěným sádlem. Opečeme je z obou stran a poté vložíme do trouby. Pečeme 50 minut při 180 stupních. Bylinky nasekáme a promícháme s nasekaným česnekem. Máslo a med, které si rozehřejeme v kastrůlku, vlijeme na bylinky. Směs promícháme a poté jí potřeme stehna. Snížíme teplotu na 160 stupňů a dopékáme půl hodiny.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl