Různé

Baba Ghanoush

2 lilky (600 g)
80 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
1 citron
100 g tahini pasty
30 g listové petržele
Sůl
Pepř
Černé olivy
Lístky máty
Arabský chleba

Celé lilky propícháme vidličkou, aby z nich při pečení vytekla přebytečná voda. Následně je dáme na pečící tác, potřeme olivovým olejem a vložíme do trouby. Pečeme 30 až 40 minut při 200 °C. Upečené a lehce zchladlé lilky oloupeme, položíme je na síto a zatížíme, abychom z nich dostali maximum vody.

Vychladlé a vykapané lilky krájíme a dáváme do mixéru. Přidáme česnek, citrónovou šťávu, olivový olej, tahini pastu a nasekanou petržel. Ingredience rozmixujeme na pyré a následně jimi naplníme misky. V misce vytvoříme malý důlek a vlijeme do něj olivový olej. Dozdobíme olivami a lístky máty, přiložíme chleba a můžeme ochutnávat.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl