Maso

Králičí stehna s glazovanou karotkou

4 králičí stehna
1 lžička kmínu
Sůl
Pepř
Hladká mouka na obalení
2 cibule
100 g uzené slaniny
50 g másla
50 ml oleje
Bílý francouzský chléb

Králičí stehna očistíme a nařízneme u kosti. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.

Cibuli oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme. V pánvi si rozehřejeme máslo a začneme restovat slaninu. Po chvíli přidáme králíka a opékáme. Rozmáčkneme česnek tak, aby ještě zůstal v celku, a přidáme ho ke stehnům. Počkáme asi minutku a přidáme cibuli. Králičí stehna opečeme po obou stranách. Orestovaného králíka se slaninou a cibulí přendáme do pekáče. Vložíme do trouby a pečeme asi 2,5 hodiny při 185 °C. Doporučujeme pekáč přikrýt poklicí, aby se maso nevysušilo.

Glazovaná karotka

500 g karotky
1 lžíce třtinového cukru
100 g másla
Čerstvý estragon
Sůl

Karotku očistíme a nakrájíme. Vložíme ji do vroucí vody, minutu povaříme a hned vyndáme. V pánvi začneme rozehřívat cukr na karamel. Až se rozpustí, přidáme máslo. Mícháme tak dlouho, až se máslo spojí s rozehřátým cukrem. Přisypeme karotku a restujeme, dokud se neztratí karamelové hrudky. Přidáme nasekaný estragon a sůl a pár sekund ještě mícháme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl