Různé

Humus

2 porce

200 g cizrny (24 hodin namočené)
1 l vody
10 g jedlé sody
150 g tahini pasty
2 citrony
2 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
Mletá paprika
1 svazek zelené petržele
Pita chléb

Máme připravenu namočenou a propláchnutou cizrnu. Nasypeme ji do hrnce, zalijeme vodou a vsypeme špetku sody. Cizrnu přivedeme k varu a vaříme ji, dokud nezměkne. To poznáme podle toho, že se odlupují slupky. Uvařenou cizrnu slijeme a necháme vychladnout, nejlépe v ledové vodě.

Cizrnu vsypeme do mixeru, pár kuliček necháme stranou na ozdobu. Začneme mixovat, přiléváme tekutinu. Vymačkáme šťávu z citronu a oloupeme česnek. Do umixované cizrny dáme tahini pastu. Přidáme česnek, vymačkanou citrónovou šťávu, sůl a hned promixujeme.

Humus dáme do misek a uprostřed vytlačíme důlek, do kterého nakapeme olej. Posypeme nasekanou petrželí a mletou paprikou. Ozdobíme kuličkami vařené cizrny. A může se prostírat.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl