Různé

Francouzská omeleta se žampiony, lososem a jarní cibulkou

2 porce

3 vejce
30 g tvrdého francouzského sýra
30 g žampionů
1 jarní cibulka
Losos
Špetka soli
Špetka pepře
Hladkolistá petržel
Pažitka

Vejce vyklepneme do misky a lehce je našleháme. Nakrájíme si žampiony a cibulku. V pánvi si rozpustíme máslo a na něm orestujeme žampiony. Mezitím do vajec nastrouháme sýr; přidáme do nich také lososa, cibulku a orestované žampiony. Osolíme a opepříme.

Na pánvi rozehřejeme opět kousek másla, vlijeme směs a smažíme. Omeleta by měla být zespodu upečená do lehce zlatova, ale na povrchu by měla zůstat krémová. Omeletu zabalíme.

Salát

Cherry rajčátka
Rukola
Římský salát
Polníček
Sůl
Pepř
Olivový olej

Na půlky nakrájíme rajčátka, přidáme k nim natrhanou rukolu, římský salát a polníček. Osolíme, opepříme a zakápneme olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl