Zeleninová jídla

Španělská bramborová tortilla s hráškem

2 porce

500 g větších brambor
200 g vyloupaného hrášku
200 g hrášku i s lusky
2 dl rostlinného oleje
7 vajec
1 větší cibule
Petržel
Sůl
Pepř

Brambory nakrájíme na kostičky a propláchneme je v sítu. Cibuli nakrájíme na plátky, petržel nasekáme najemno. Na pánvi si rozpálíme olej. Vsypeme do něj kostičky a restujeme je přibližně 7 minut. Vsypeme cibuli a pokračujeme, dokud brambory nezměknou.

Mezitím do misky vyklepneme vejce. Přisypeme do nich nasekanou petržel, přidáme pepř, sůl, a poté vše rozšleháme. Z opečených brambor slijeme přebytečný tuk. Vrátíme je na oheň, přidáme do nich hrášek a rozšlehané vejce. První stranu opékáme zhruba 5 minut. Tortillu obrátíme pomocí talíře. Dopečeme ji, vypneme plotnu a necháme v teple dojít.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl