Maso

Hovězí hamburger

2 porce

Mleté hovězí maso
1 červená cibule
Olej
4 housky na hamburger

Na naplnění:
Panceta (slanina)
Tvrdý sýr cheddar
Dijonská hořčice
Kečup
Rukola
Římské listy
Sůl
Pepř
Kyselá okurka
Bílá cibule

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánev s rozpáleným olejem vsypeme cibuli a orestujeme ji. Mleté maso dáme do mísy. Přidáme orestovanou cibuli. Osolíme, opepříme a maso pečlivě propracujeme. Maso se musí propracovávat tak dlouho, až bude držet pohromadě.

Vytvarujeme hamburgery. Plátek mletého masa by měl být větší než houska. Neměl by však být příliš vysoký.

Rozpálíme grilovací pánev. Vložíme hamburgery a opékáme. Na pánvi opečeme i housky z řezné strany. Teď už si jen navolit ingredience podle chuti.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl