Maso

Šťavnatý steak z kuřecího prsíčka

2 porce

2 kuřecí prsa s kůží
Tymián
Hrubozrnná sůl
Pepř
1 lžíce rostlinného oleje
2 kostičky másla
400 g nových brambor
50 ml olivového oleje extra virgin
1 svazek libečku
2 šalotky
Sůl
Pepř

Vezmeme prsíčka s kůží a potřeme je olejem. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Prsa položíme na rozpálenou pánev. Opékáme zprudka kůží dolu, zhruba 1 minutu. Poté obrátíme a pečeme opět minutu.

Na povrch masa položíme máslo. Následně pánev se steakem vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 10 minut při 190 °C.

Uvařené brambory opečeme na oleji, rozšťoucháme a přidáme nakrájenou šalotku s libečkem. Dochutíme je solí a pepřem.

Z trouby vyndáme hotová prsíčka. Maso necháme minutu odpočinout, aby se v něm usadila šťáva.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl