Maso

Telecí saltimbocca

2 porce

Menší telecí řízky
4 plátky prosciutta
4 čerstvé lístky šalvěje
2 lžíce oleje
30 g másla
100 ml suchého bílého vína

2 plátky masa naklepeme mezi fóliemi, aby z nich nestříkala šťáva. Fólii odstraníme a maso osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek prosciutta. Na prosciutto položíme lístek šalvěje a připneme párátkem.

Pánev dáme na oheň, vlijeme olej a polovinu másla. Do pánve dáme plátky masa prosciuttem nahoru a pečeme je 3–4 minuty.

Plátky vyndáme z pánve na talíř a necháme je v teple.

Do pánve vlijeme víno a vaříme. Sundáme z ohně, vložíme zbylé máslo a necháme rozpustit.

Šťávou přelijeme maso a lehce pokapeme citrónovou šťávou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl