14 minut
Máte mě!

19. června 2011

Obsah dílu

Líná (t)lama — Propil se na veterinu — Praotec leguán

Části dílu

01:01
Líná (t)lama
    V prvním příběhu se setkáme s neobvyklým chovatelským problémem. Lama aplaka Rozinka se narodila mamince Popelce jako zdravé a samostatné mládě. Samostatné až moc, protože se hned vrhla do světa a zapomněla, že k životu je potřeba taky baštit. Mámě i lidem okolo dalo dost práce Rozinku přimět, aby ochutnala mateřské mléko.
    06:28
    Propil se na veterinu
      Když zvíře hodně pije, vždycky to znamená problém. Buď má nekvalitní – příliš slané krmení, a to je ta lepší varianta. Jinak jde o problém ledvin, a to je vždy velmi vážné. V počátečním stadiu je možné selhávání ledvin léčit, převážně dietou, a to doživotní.
      Jinak je nutná hospitalizace zvířete, infuze, zdlouhavá léčba a samozřejmě také dieta. Pozor, ledviny mohou selhávat i po nevhodné stravě. Pro psa jsou například nebezpečné hrozinky i čerstvé hroznové víno.
      10:22
      Praotec leguán
        V poslední reportáži se seznámíte s Pepínem, leguánem kubánským, který je otcem 20 mláďat a pochlubit se může i 63 vnoučaty a 15 pravnoučaty. Žije v pražské zoo a nedávno se tvářil, jako by se chystal na vejminek. Ovšem jeho ošetřovatelé přišli na to, jak leguánovi vlít novou krev do žil.
        Přehrát celé video
        Stopáž14 minut
        Další díl
        26. června 2011

        Máte mě! na sociálních sítích

        Napište nám