Maso

Maso po ovčácku

Václav Pštros umí připravit výborné maso po ovčácku a rád se s vámi podělí o recept.

Václav Pštros
kuchař

Václav Pštros


500 g mletého jehněčí
6 ks šalotek
1 velká mrkev
2 lžíce slunečnicového oleje
50 g másla
1 ks bobkového listu
1 ks čerstvého tymiánu
2 lžíce rajčatového protlaku
dezertní sladké víno (nebo vývar)
250 g hrášku
500 g brambor – nakrájených na větší kusy
120 g mléka
125 g másla
2 žloutky

Na slunečnicovém oleji osmahneme šalotku, mleté jehněčí, osolíme, opepříme. Postupně přidáváme nakrájenou mrkev, tymián, bobkový list. Zalijeme desertním vínem. Přidáme rajčatový protlak, hrášek. Mezitím si připravíme bramborovou kaši. Do zapékací mísy přendáme z pánve maso, nahoru dáme bramborovou kaši a zapečeme v troubě.

Další recepty Celý díl