Polévky

Bylinková polévka

Zřejmě nejzdravější polévku na světě uvaří bylinář Pavel Váňa. Opravdová pochoutka vznikne z kopřivy, petržele, kopru, libečku, cibulkové natě, kedlubny a kupodivu i z bršlice kozí nohy, kterou známe všichni jako nezdolný zahradní plevel.

Pavel Váňa
bylinář

Pavel Váňa


šťovík
kopřiva
petrželka kadeřavá
bršlice kozí noha
kopr
libeček
petrželka
červená řepa – list
jarní cibulka
kedlubna
sůl
pepř
zakysaná smetana

Příloha: opečený chleba

Dáme vařit kedlubnu, osolíme, opepříme a do vroucí vody přidáme bylinky a vaříme 15–20 minut. Na závěr přidáme do hotové polévky zakysanou smetanu a opečené kostičky chleba.

Další recepty Celý díl