Maso

Pečené hovězí

Podle rodinného receptu přijde uvařit herečka Veronika Freimannová.

* 24. 9. 1955


hovězí zadní váleček
pikantní klobása – ostravská
zázvor – mleté koření
sůl
pepř
mrkev
cibule
masox – bujon
hořčice plnotučná
anglická slanina

Hovězí váleček prošpikujeme oloupanou pikantní klobásou, osolíme, opepříme a posypeme z obou stran mletým zázvorem.

Na oleji opečeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme cibuli a po chvíli nakrájenou mrkev. Maso vložíme do hrnce a podlijeme hovězím vývarem. Přikryjeme pokličkou a dáme péci. Po hodině maso vyndáme a potřeme směsí (2 lžíce hořčice, zázvor a sůl) a dáme opět do trouby (bez poklice) na další hodinu. Jako přílohu podáváme rýži.

Další recepty Celý díl