Maso

Krkovice se smetanovými bramborami

Dnes budeme grilovat na plynovém grilu s Václavem Bartošem. Připravíme si šťavnatou krkovičku se smetanovými bramborami a karamelizované kuřecí kousky se zeleninou.

Krkovice se smetanovými bramborami

4 plátky vepřové krkovice
čerstvý tymián
sůl, pepř
cca 1 kg brambor
0,4 l smetany
2-3 stroužky česneku
150-200 g strouhaného sýra
Trocha oleje na vymazání zapékací mísy

Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a v míse je promícháme s utřeným česnekem. Olejem lehce vymažeme zapékací mísu a poklademe vrstvou brambor, kterou osolíme, opepříme a posypeme 1/3 sýra. Zalijeme smetanou a navrch nasypeme zbylý sýr. Pečeme asi 20 minut. Mezitím si posolíme a opepříme plátky krkovice. Posypeme tymiánem a grilujeme při 300°C asi 8 minut.

Další recepty Celý díl