Různé
Dýňové šulánky s makovou omáčkou
Pavel Václavík nás dnes naučí připravovat dýňové šulánky s makovou omáčkou.
Dýňové šulánky
200 g brambor
200 g dýně
1 vejce
200 g polohrubé mouky
sůl
Uvařené brambory a dýni necháme vychladnout nejlépe den dopředu. Pak propracujeme a smícháme s vajíčkem, moukou. Rozválíme na tenké válečky a pomocí špachtle nasekáme a uvaříme v osolené vodě 2-5 minut. Nikdy nepřikrýváme.
Maková omáčka
150 ml smetany
150 ml mléka
50 g cukru
3 žloutky
špetka solamylu
30 g máku
Mléko, smetanu, cukr, mák, žloutky a solamyl zahříváme do zhoustnutí max. na teplotu 85°C. Nalijeme na talíř, vložíme šulánky, pokapeme máslem, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mátou.