Různé

Krkonošská cmunda

A uvaříme si něco dobrého s Martinem Králem. Rozhodl se pro nás připravit krkonošskou cmundu.

0,5 kg brambor
200 g kysaného zelí
200 g uzeného masa
1 polévková lžička smetany na vaření
kmín
sůl, pepř
majoránka
1 vajíčko
česnek
hladká mouka
slunečnicový olej

Na slunečnicovém oleji si osmažíme cibulku, necháme zpěnit. Přidáme zelí a podusíme. Mezitím si připravíme těsto na bramboráky. Nastrouháme si brambory, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, nastrouhaný česnek, smetanu a trochu mouky. Zpracujeme a na oleji usmažíme. Do hotového zelí přidáme uvařené uzené maso a prohřejeme. Dáme na hotový bramborák a přeložíme na polovinu.

Další recepty Celý díl