Koláčky s uzeným lososem
S Václavem Pštrosem si připravíme něco rychlého a moc dobrého.
20 ks
Těsto
130 g (1 hrnek) hladké mouky
2 lžíce nastrouhaného parmezánu
80 g nakrájeného studeného másla
1 vejce
špetka soli
Nakrájíme uzeného lososa, jarní cibulky, okurku, kopr – vše dáme do misky a přidáme citronovou šťávu, olivový olej a dochutíme solí, necháme uležet v lednici.
Náplň
300 g uzeného lososa
citronová šťáva
2 lžíce panenského olivového oleje
½ malé salátové okurky
2 nadrobno nakrájené jarní cibulky
1 lžíce nakrájeného kopru
20 malých baby špenátových listů
Mouku a sůl prosejeme do mísy, přidáme parmezán a máslo a zapracujeme je do mouky. Uprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj vejce a zapracujeme do sypkých surovin. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a zpracujeme do tvaru koule. Zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do lednice.
Troubu předehřejeme na 210°C. Těsto dáme do formiček a pečeme 8-10 minut dozlatova a necháme vychladnout. Náplň dáme do koláčků a ozdobíme listem baby špenátu. Náplň můžeme dát také na bagetu nebo toustový chléb.