David – bratr Soni

Věk: 40

Postava odkazuje k Johnu Larroquettovi ve filmu „Night Court“ a Richardu Channingovi ve filmu „Falcon Crest“ kvůli jeho vztahu k Maggie Giobertiové.

Nálepka: Svůdce.

Základní vlastnosti:
Svůdník a chvástal. Sobecký, ale okouzlující.

Věta, která ho charakterizuje:
„Půjdeme dnes na večeři a pak si o tom promluvíme.“

Obecná charakteristika:
Je ředitelem školy, kterou vede, aniž by se snažil věci komplikovat. Pracuje proto, aby mohl pohodlně žít, ne naopak. Přesvědčený starý mládenec, který si nenechá ujít jedinou příležitost ke svádění. Úžasný společník na večer i pro sledování fotbalového zápasu v baru s přáteli. Je alergický na jakékoliv závazky. Je sice ve formě, ale není příliš spokojený. Ačkoliv je šlechetný, je rád, když mu lidé za jeho laskavosti poděkují. Je ohleduplný, ale v určitých mezích. Jeho vztah k Janovi je falešným kamarádstvím, zabarveným soupeřením o Lucii. Na první pohled spolu vycházejí dobře, ale uvnitř se nemohou vystát.

Má rád:
Módní věci, vše, čím se předvádí dobrý vkus a slušná životní úroveň: drahé restaurace, importovaná vína, poslední model auta… Ovládnuté, doprošující se lidi. Vyznat se v každé situaci. Ze svého staromládenectví dělá senzaci a vzbuzuje u ostatních závist.

Nemá rád:
Všechno levné, šmejdy. Komplikace, věci, které nejdou snadno, zodpovědnost, sentimentální závazky.

Zázemí:
Vždycky byl nejhezčím klukem ze sousedství, syn ředitele školy. V partě měl nadřazené postavení. Jako první měl kolo, motorku, auto… Přesvědčený starý mládenec, už několikrát se málem zasnoubil, ale vždycky ho odradila touha po dobrodružství a snaha nepropásnout žádnou příležitost. Je dobyvatelem ženských srdcí. Lucie je pro něj „nevyřízená záležitost“ z mládí. Když se tu znovu objeví, snaží se ji získat, ačkoli teď jsou jeho pohnutky upřímné: opravdu se do ní zamiloval a jedině před ní občas ukáže svou zranitelnost.

Cíle:
Získat Luciino srdce.

Překážky:
Jeho povrchnost a příliš sebevědomé vystupování.