Maso

Blinčiky

Blinčiky nejsou lívanečky, jak by se snad podle názvu dalo z ruštiny odvodit. Jsou to malé tenoučké palačinky, plněné mletým masem, navrch ještě osmažené.

Těsto – základní rozpis z 1 l mléka

1 l mléka
1 vejce
400–450 g hladké mouky
špetka soli
špetka cukru
5 lžic slunečnicového oleje

V mléce rozšleháme vejce a postupně vmícháme mouku, osolíme, ocukrujeme a přidáme olej. Těsto musí být hladké, lité, jako na palačinky.

(Toto palačinkové těsto je velmi chutné i v podobě sladké varianty, zbylé palačinky tedy můžete naplnit sladkým tvarohem nebo marmeládou.)

Náplň – připravíte-li palačinky z celé dávky (viz výše), zdvojnásobte množství masové náplně

250 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
1 cibule
sušená bazalka
sladká mletá paprika
mletý pepř
sůl
olej

Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, orestujeme, ochutíme sušenou bazalkou, mletou paprikou a pepřem, solí, podlijeme vodou a necháme chvilku podusit.

Mleté maso balíme do palačinek, které dobře uzavřeme a následně opečeme na oleji ze všech stran. Podáváme s tzatziki.

Tzatziki

zakysaná smetana
okurka
sůl
kopr
česnek

Omytou okurku i se slupkou nakrájíme na malinké kostičky. Zakysanou smetanu smícháme s okurkou, ochutíme solí, sekaným koprem a drceným česnekem.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl