Velikonoční mix grill
Milovníci masových talířů si přijdou na své! Vepřovou trilogii „kotleta-panenka-vinná klobáska“ opět doprovodí zeleninka – glazovaná karotka a bramborová kaše rozveselená zelenými kuličkami hrášku.
4 porce
4 vepřové kotlety po 200 g
olej na opečení
150 g vepřového mletého masa
50 g vařené červené čočky
hrst čerstvého špenátu nebo mladých kopřiv
1 dl smetany
pár kapek koňaku
čerstvý tymián
mletý pepř
sůl
vývar na podlití600 g vepřové panenky
4 plátky tyrolského špeku
1 snítka šalvěje
mletý pepř
sůl
olej na opečení400 g vinné klobásy
hladká mouka na obalení
olej na opečení
Mleté maso vymícháme se smetanou, koňakem, vařenou čočkou a sekanými mladým špenátem či kopřivami, ochutíme tymiánem, solí a pepřem.
Do kotlety prořízneme kapsu, kterou naplníme nádivkou a spíchneme špejlí nebo jehlou. Opečeme na oleji z obou stran, vložíme na plech a dopékáme v troubě při 175 °C, ke kotletám postupně přidáme kousky opečené panenky a klobásku, podlijeme vývarem a zvolna dopékáme.
Vepřovou panenku nakrájíme na 4 stejné špalíčky obalíme v tyrolském špeku a proložíme šalvějí, stáhneme provázkem, osolíme a opeříme, opečeme na pánvi do růžova a přidáme na plech ke kotletám.
Vinnou klobásu stočíme do šneka a spíchneme špejlí, obalíme v mouce a opečeme v oleji, přidáme na plech ke kotletám a panence.
Kotletu, panenku a klobásku upravíme na talíř, podlijeme šťávou, doplníme mrkví a hráškovou kaší.
Karotka
600 g karotky
100 g másla
2 lžíce krystalového cukru
1 dl zeleninového vývaru
muškátový květ
sůl
pažitka
Karotku nakrájíme a na rozpuštěném másle ji osmahneme, zasypeme cukrem, jakmile se cukr rozpustí, podlijeme vývarem, dochutíme muškátovým květem, solí a krájenou pažitkou.
Bramborová kaše s hráškem
500 g bramborové kaše
100 g hrášku
Do hotové bramborové kaše vmícháme hrášek.
Ohodnoťte tento recept: