Maso

Velikonoční mix grill

Milovníci masových talířů si přijdou na své! Vepřovou trilogii „kotleta-panenka-vinná klobáska“ opět doprovodí zeleninka – glazovaná karotka a bramborová kaše rozveselená zelenými kuličkami hrášku.

4 porce

4 vepřové kotlety po 200 g
olej na opečení
150 g vepřového mletého masa
50 g vařené červené čočky
hrst čerstvého špenátu nebo mladých kopřiv
1 dl smetany
pár kapek koňaku
čerstvý tymián
mletý pepř
sůl
vývar na podlití

600 g vepřové panenky
4 plátky tyrolského špeku
1 snítka šalvěje
mletý pepř
sůl
olej na opečení

400 g vinné klobásy
hladká mouka na obalení
olej na opečení

Mleté maso vymícháme se smetanou, koňakem, vařenou čočkou a sekanými mladým špenátem či kopřivami, ochutíme tymiánem, solí a pepřem.

Do kotlety prořízneme kapsu, kterou naplníme nádivkou a spíchneme špejlí nebo jehlou. Opečeme na oleji z obou stran, vložíme na plech a dopékáme v troubě při 175 °C, ke kotletám postupně přidáme kousky opečené panenky a klobásku, podlijeme vývarem a zvolna dopékáme.

Vepřovou panenku nakrájíme na 4 stejné špalíčky obalíme v tyrolském špeku a proložíme šalvějí, stáhneme provázkem, osolíme a opeříme, opečeme na pánvi do růžova a přidáme na plech ke kotletám.

Vinnou klobásu stočíme do šneka a spíchneme špejlí, obalíme v mouce a opečeme v oleji, přidáme na plech ke kotletám a panence.

Kotletu, panenku a klobásku upravíme na talíř, podlijeme šťávou, doplníme mrkví a hráškovou kaší.

Karotka

600 g karotky
100 g másla
2 lžíce krystalového cukru
1 dl zeleninového vývaru
muškátový květ
sůl
pažitka

Karotku nakrájíme a na rozpuštěném másle ji osmahneme, zasypeme cukrem, jakmile se cukr rozpustí, podlijeme vývarem, dochutíme muškátovým květem, solí a krájenou pažitkou.

Bramborová kaše s hráškem

500 g bramborové kaše
100 g hrášku

Do hotové bramborové kaše vmícháme hrášek.

Ohodnoťte tento recept: 

18 hlasů

Další recepty Celý díl