Zeleninová jídla

Fitness bramborák

Výborná vegetariánská pochoutka. Pokud ji chceme mít i bezlepkovou, pšeničnou mouku nahradíme sójovou, kukuřičnou nebo rýžovou moukou. Fitness bramborák chutná i studený.

6−8 porcí

¾ kg brambor
400 g pohanky lámanky
horká voda na zalití pohanky
1 velká mrkev
100 g hladké mouky
1 kypřicí prášek
3 vejce
asi 2 dl mléka
majoránka
6 stroužků česneku
mletý pepř
sůl
drcený kmín
lžíce slunečnicového oleje

Pohanku zalijeme vroucí vodou v poměru 1:1,5–2, záleží na tom, jestli máme celozrnnou nebo loupanou pohanku. Pokud nemáme pohanku lámanku, doporučujeme ji v mixeru trochu rozdrtit.

Jakmile pohanka vodu absorbuje, smícháme ji s nastrouhanou mrkví, moukou, práškem do pečiva, vejci, podle potřeby přidáme mléko, majoránku, utřený česnek, pepř a sůl. Dobře promícháme a vlijeme do pekáčku vymazaného olejem, posypeme drceným kmínem a při 170 °C pečeme dozlatova, asi 45 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

68 hlasů

Další recepty Celý díl