Princ David se má ženit, ale neví s kým. Jeho nápadnice se tak musí utkat při plnění tří náročných úkolů, se kterými si ale ví rady jedině služebná Běla, akorát v mužském převleku.
Režie: Jiří Adamec. Scénář: Jiří Chalupa. Hrají: Miroslav Vladyka, Ivana Andrlová, Karel Černoch, Jiřina Bohdalová, Petr Nárožný a další.

Kdo by neznal jednu z nejznámějších filmových písniček Když se načančám. Tuto a další písničky (např. Taková jsem já, Princezny jdou si hajnout či Nevadí, to zvládnem) si můžete znovu vychutnat v této oblíbené hudební pohádce režiséra J. Adamce, který do hlavních rolí Běly a prince Davida obsadil I. Andrlovou a M. Vladyku. Královský pár si zahráli J. Bohdalová a P. Nárožný.

Teď už se ale přenesme do královského sídla. Princ David v zápalu boje při šermu rozbije zrcadlo. Potrestána je však služebná Běla, která je za zrcadla zodpovědná. Ponížená a zklamaná odchází ze zámku. Král se vzápětí rozhodne oženit svého syna. Jak ale vybrat tu pravou princeznu? Pomocí tří úkolů (musí oškrábat brambory, ušít vestu a složit a zazpívat písničku), při jejichž plnění bude princeznám Babetě a Brigitě pomáhat služebná Běla, k nepoznání převlečená v mužském převleku. Kdo nakonec dostane prince za muže, je tedy nasnadě...

Napište nám