46 minut

7. prosince 2015

Obsah dílu

Boj o cestu — Oběti na slepé koleji — Zapomenutý Oscar

Části dílu

00:59
Boj o cestu
    O bratrech Bratránkových jsme vysílali už dvě reportáže. Jejich motocentrum leží na nedostavěném úseku dálnice z Prahy do Českých Budějovic. Výstavba zde stojí kvůli nedořešenému sporu, který vedou se státem, respektive Ředitelstvím silnic a dálnic. Soudy daly Bratránkům vždy za pravdu. Když už to vypadalo, že stát bude jejich práva respektovat, stačilo, aby se na ministerstvu dopravy změnilo vedení a je vše zase na začátku. Neuvěřitelný příběh natočila Markéta Dobiášová.
    13:50
    Oběti na slepé koleji
      Už osmým rokem čekají oběti tragédie ve Studénce na verdikt soudu, kdo může za pád mostu na trať. Zemřelo tehdy osm lidí, další necelá stovka byla zraněná. K případu se vracíme, protože oběti už ztrácejí víru ve spravedlnost. Určení viníka je základem pro pozdější nárok na odškodnění. Toho se zatím postižení domáhají jen obtížně. Přitom České dráhy už odškodnila stavební firma Eurovia. Jak jsme zjistili, částka dosáhla více než padesáti milionů korun. Více reportérka Silvie Kleková.
      29:30
      Zapomenutý Oscar
        Byl naším prvním a doposud jediným držitelem dvou amerických prestižních filmových cen – Zlatého glóbu a slavné sošky Oscara - za herecký výkon v dětské roli. Jmenoval se Ivan Jandl. Mnoha tvůrcům takové ocenění změnilo život a zajistilo hollywoodskou slávu. Také Ivanovi se změnil život. V československé realitě po Únoru 1948 ho však čekaly překážky a úplné zapomnění. Po stopách nešťastného osudu jednoho výrazného talentu se vydali Ivan Bareš a Zdeněk Lenc.
        Přehrát celé video
        Stopáž37 minut
        Další díl
        14. prosince 2015

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám