38 minut

17. prosince 2012

Obsah dílu

Největší podvod na Moravě — Vzpomínka na číhošťský zázrak — Nešťastná tečka za dokumentem Láska v hrobě

Části dílu

01:14
Největší podvod na Moravě
    Byl to jeden z největších podvodů, které se kdy na Moravě staly. Dva lidé kvůli němu spáchali sebevraždu, každý z jiné strany barikády – jeden soudce, druhý z podsvětí. Dvanáct tisíc lidí přišlo o úspory. A přestože policie na podvod přišla včas, nedokázala zabránit jeho pokračování. Škoda se tak vyšplhala na půl miliardy korun. Případ odkrývá reportér Dalibor Bártek.
    13:11
    Vzpomínka na číhošťský zázrak
      Minulé úterý se konala v číhošťském kostele mše za pátera Josefa Toufara. Toho umlátili příslušníci StB v roce 1950 poté, co jeho farníci viděli pohyb křížku na oltáři. Režim z něho udělal podvodníka, který se pouťovými triky snaží přitáhnout lidi do kostela. K případu se vrací kniha Miloše Doležala, který se pokusil sestavit portrét oblíbeného kněze. Vydalo ji jedno malé nakladatelství na Vysočině, když ji předtím odmítli pražští nakladatelé. Stala se nejen bestsellerem, ale i knihou roku v anketě Lidových novin. Do historie se vrací reportér David Macháček.
      26:13
      Nešťastná tečka za dokumentem Láska v hrobě
        Náš reportér David Vondráček udělal díru do světa dokumentem Láska v hrobě. Hororovou lovestory bezdomovců z pražského strašnického hřbitova ocenilo několik festivalů, naposledy festival nezávislého filmu v Římě. Film končí smrtí hrdinky Jany Chochláčové, která svého přítele opustila před čtyřmi lety. Jak se bez ní Jan Bouška protloukal životem a proč nepřišel na premiéru filmu, v němž zazářila jeho hvězda, to uvidíte v naší třetí reportáži.
        Přehrát celé video
        Stopáž37 minut
        Další díl
        7. ledna 2013

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám