38 minut

26. července 2010

Obsah dílu

Půjčil peníze známému, ten mu je nevrátil — Kouzelné razítko — Mladá Češka pomáhá dětem žebráků a bezdomovců v Hanoji

Části dílu

01:04
Půjčil peníze známému, ten mu je nevrátil
    Důvěřuj ale prověřuj, tohle staré komunistické heslo se může hodit i dnes. Pan Svoboda se jej nedržel a přišel téměř o půl milionu, který půjčil známému. Myslel si, že si půjčku dobře pojistil. Vždyť dostal do zástavy louky. Jenomže si to neověřil. A tak nakonec přišel nejen o peníze, ale i o svou důvěru ve spravedlnost.
    10:45
    Kouzelné razítko
      Vypadá to jako další nepovedená novinka. Nový stavební zákon měl urychlit povolování nekonfliktních staveb. Jenže místo toho dal velkým stavebním firmám do ruky nástroj, jak obejít veřejnost při schvalování kontroverzních projektů. Tím nástrojem je razítko, které má takzvaný autorizovaný inspektor. Jeho jediným úderem dokáže předběhnout stavební úřad, který se dosud musel zabývat námitkami dotčených lidí. S inspektorem v zádech už je stavbaři nemusejí ani informovat, nezdržují je žádné lhůty a co je nejhorší, proti kouzelnému razítku se nelze odvolat.
      27:02
      Mladá Češka pomáhá dětem žebráků a bezdomovců v Hanoji
        Potkáváme je každý den. Nebo si u nich kupujeme ovoce a zeleninu. Někteří u nás žijí už několik desetiletí, další přijeli teprve nedávno. Vietnamcům se u nás líbí, i když se k nim často nechováme moc dobře. Jedna mladá Češka je chtěla lépe poznat, proto se s charitou rozjela do jejich země.
        Přehrát celé video
        Stopáž39 minut
        Další díl
        2. srpna 2010

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám