44 minut

17. dubna 2017

Obsah dílu

Headlines — Vývoj po tureckém referendu — Vývoj po tureckém referendu — Erdoganovy plány na znovuzavedení trestu smrti — Nižší daně pro živnostníky s dětmi — Velikonoční silniční kontroly — Před francouzskou prezidentskou volbou — Tlak USA na KLDR — Senátní návrhy 2013-2017 — Pád malého letadla v Lisabonu — Mikve v chrudimském centru — Tzv. lex Babiš u Ústavního soudu — Potíže kolem třídění odpadů — Potíže kolem třídění odpadů — Vražda v přímém přenosu — Ochrana obětí domácího násilí — Obchody zavřené kvůli svátku — Policejní kontroly na silnicích — Odebrání řidičského průkazu kvůli neplacení alimentů — Návrat z Velikonoc — Na vrcholu větrné elektrárny — Zadržený podezřelý z Petrohradu — Živobytí Čechů na Bali — Oslavy Velikonoc

Části dílu

00:04
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:44
    Vývoj po tureckém referendu
      Zásadní obrat v klíčové zemi na pomezí Evropy a Orientu. Turecko čekají největší politické změny od ustavení republiky. Voliči velmi těsně schválili velké posílení pravomocí prezidenta. Stoupenci současné hlavy státu slaví, opozice žádá přepočítání hlasů.
      01:24
      Vývoj po tureckém referendu
        Tohle bouchání do hrnců a pánví bylo jedním z výrazů nespokojenosti s průběhem hlasování. Výsledek byl mnohem těsnější, než stoupenci prezidenta Erdogana doufali. Pro změnu ústavy se vyslovilo 51 celých a čtyři desetiny procenta hlasujících.
        03:36
        Erdoganovy plány na znovuzavedení trestu smrti
          Živý vstup zpravodajky Dany Zlatohlávkové.
          08:43
          Nižší daně pro živnostníky s dětmi
            Devadesát tisíc živnostníků s výdajovými paušály, kteří mají děti, bude platit už letos nižší daně. Naopak zhruba 20 tisícům drobných podnikatelů s obratem nad milion korun odvody vzrostou. Ale až od příštího roku.
            11:53
            Velikonoční silniční kontroly
              Živý vstup redaktorky Terezy Krumpholzové.
              13:19
              Před francouzskou prezidentskou volbou
                Francouzi už na konci týdne rozhodnou o finalistech prezidentských voleb. Průzkumy ukazují stále těsnější souboj, šanci na postup do druhého kola mají hned čtyři kandidáti. Jedním z velkých témat předvolebního boje jsou takzvaná zapomenutá území.
                16:20
                Tlak USA na KLDR
                  Doba strategické trpělivosti s KLDR je podle amerického viceprezidenta u konce. Mike Pence to prohlásil na hranici mezi Jižní a Severní Koreou. Spojené státy chtějí svůj tlak na Pchjongjang zdvojnásobit.
                  16:40
                  Senátní návrhy 2013-2017
                    19:23
                    Pád malého letadla v Lisabonu
                      Pět lidí zemřelo při havárii malého soukromého letadla u portugalského Lisabonu. Stroj podle vyšetřovatelů krátce po startu explodoval a zřítil se na parkoviště u supermarketu.
                      19:39
                      Mikve v chrudimském centru
                        Objev archeologů dokumentující historii židovského obyvatelstva na našem území. Právě dokončují záchranný výzkum rituální lázně, kterou našli před čtyřmi lety v centru Chrudimi. Mikve z 16. století je svým provedením v Evropě unikátní.
                        22:23
                        Tzv. lex Babiš u Ústavního soudu
                          Vláda pozítří vstoupí do ústavního sporu s prezidentem kvůli novele o střetu zájmů. Miloš Zeman napadl tzv. lex Babiš u Ústavního soudu kvůli tomu, že podle něj příliš omezuje právo vlastnit majetek.
                          23:18
                          Potíže kolem třídění odpadů
                            Nový zákon o odpadech – další, který už vláda nestihne. Zavést měl i systém Zaplať, kolik vyhodíš. Ministerstvo životního prostředí ho chce aspoň připravit pro následující kabinet. A v kampani upozorňuje, že zvýhodnit ty, kdo třídí, můžou obce i dnes.
                            24:16
                            Potíže kolem třídění odpadů
                              Evropská unie velí k mnohem důslednějšímu třídění - recyklovat by se mělo až 70 procent komunálních odpadů. Členské země o tom budou vyjednávat.
                              26:06
                              Vražda v přímém přenosu
                                Policie v americkém Clevelandu pátrá po muži, který v živém internetovém přenosu na sociálních sítích tvrdil, že zavraždil 13 lidí. A jeden z těchto činů přes mobilní telefon také vysílal. Tuto oběť policie potvrdila.
                                26:29
                                Ochrana obětí domácího násilí
                                  Deset let už platí v Česku nová ochrana obětí domácího násilí. Za tu dobu policisté vykázali z domova skoro 12 tisíc násilníků a násilnic. Klíče jim můžou odebrat na deset dnů. Nejčastěji - skoro 1500krát k tomu přistoupili v Ústeckém kraji.
                                  26:46
                                  Obchody zavřené kvůli svátku
                                    Letos poprvé byly na Velikonoční pondělí zavřené obchody větší než 200 metrů čtverečních. Přikazuje jim to zákon. Některá obchodní centra tak vůbec neotevřela. Někde fungovaly jen malí obchodníci.
                                    28:58
                                    Policejní kontroly na silnicích
                                      Tisíce řidičů zkontrolovali během posledních dnů policisti. V rámci bezpečnostní akce, která se o Velikonocích koná pravidelně, se zaměřili hlavně na to, jestli lidé za volantem nejsou opilí nebo pod vlivem drog.
                                      32:38
                                      Odebrání řidičského průkazu kvůli neplacení alimentů
                                        Nejen kvůli dopravním přestupkům, ale také kvůli neplacení alimentů mohou lidé přijít o řídičský průkaz. Jenže praxe ukazuje, že ne vždy se to daří.
                                        34:55
                                        Návrat z Velikonoc
                                          Záběry z pražského Chodova. Tudy obvykle do hlavního města přijíždí nejvíc aut. Provoz tu byl nejhustší kolem čtvrté odpoledne.
                                          35:30
                                          Na vrcholu větrné elektrárny
                                            Štáb redaktora Radovana Daňka se s kamerou dostal se servisním týmem ČEZ ke kontrolní prohlídce elektrárny. Nabízí naprosto exkluzivní záběry z tubusu i vrcholu větrné elektrárny u obce Věžnice.
                                            37:20
                                            Zadržený podezřelý z Petrohradu
                                              Ruská FSB oznámila zatčení pravděpodobného organizátora atentátu v petrohradském metru. Záběry ze zatčení 27letého Abrora Azimova nedaleko Moskvy přinesla ruská média. Právě on měl k útoku přesvědčit a připravit sebevražedného atentátníka.
                                              37:53
                                              Živobytí Čechů na Bali
                                                Tropické klima a exotika, ale i nízké životní náklady a příležitosti k podnikání lákají do Indonésie čím dál tím víc Čechů. Podle odhadů jich tam žije několik stovek. Mnozí se usazují na ostrově Bali.
                                                40:32
                                                Oslavy Velikonoc
                                                  Oslavy Velikonočního pondělí .Třeba na Olomoucku tradičním krojovým pochodem, tak zvaným mrskutem. Mládenci z místního folklorního souboru navštívili na padesát domácností. V krojích typických pro Hanou a s tatary zdobenými pentlemi.
                                                  Přehrát celé video
                                                  Stopáž48 minut
                                                  Další díl
                                                  18. dubna 2017

                                                  Přehled dílů

                                                  Stopáž49 minut

                                                  28. dubna

                                                  Headlines — Spotřební daň z nápojů s vysokým obsahem cukru — Zdanění slazených nápojů — Výnos spotřebních daní — Operace v Rafahu — Válka na Ukrajině — Právo spotřebitele na opravu — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Změny v pražské MHD — Vláda o důchodové reformě — Zatčení novinářů v Rusku — Detektivní minisérie Vedlejší produkt — Končíčí čeští europoslanci — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Sokolníci pomáhají pacientům — Soudy bez laických přísedících — Počasí v Česku opět ovlivnil prach ze Sahary — Problémy kvůli suchu — Výpadky léků pokračují — Dostupnost a ceny léků v Česku — Doručování léků na předpis — Počet lékáren v ČR — Lékárny v obcích — Vzpomínka na masakr v Javoříčku — Zájem cizinců o české občanství — Mráz na francouzských vinicích — Ochrana relikviáře svatého Maura — Trauma v životě českých dětí — Zásahem policie skončil včerejší pražský Majáles — Tisíce pstruhů do krkonošských řek — 680 let od povýšení pražského biskupství na arcibiskupství — Záchrana šlechtického sídla v Uherčicích

                                                  28. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž49 minut

                                                  28. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  28. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž49 minut

                                                  27. dubna

                                                  Nejméně vymáhaných dluhů za posledních osm let — Počet exekucí klesá — Zahájené exekuce — Ruské útoky na Ukrajinu — Jednání o míru s Hamásem — Neaktivní datové schránky živnostníků — Prestižní označení pro krajinu u Plas — Nové vedení České obce Sokolské — Zemřel historik Robert Kvaček — Ničivá tornáda v USA — Smrt Alexeje Navalného — Hokejová výstava "Na led!" — Vzpomínka na zavražděné obyvatele Zákřova — Vyšší platby za sociální služby — Spotřeba tepla v končící topné sezóně — Dražba býků plemene Angus — Čeští studenti v USA — Volné šíření filmů — Zákaz předjíždění pro kamiony na D1 — Sčítání škod po vlně mrazů nekončí — Škody na zahrádkách — Předpověď počasí — Likvidace škůdců na rostlinách — Výroba stíhaček F-35 v italském Cameri — Projekt na podporu aktivních lidí v Česku — Setkání veteránů — Kastrace jako podmínka ke změně pohlaví — Český rekord v počtu psů — Kytara jako investice

                                                  27. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž49 minut

                                                  27. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  27. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  26. dubna

                                                  Investice v Česku — Nové investice a zisky obcí — Investice dojednadné přes CzechInvest — Zbraně pro Ukrajinu — Nový mobilizační zákon na Ukrajině — Ministr zahraničí v Maďarsku — Škody ve vinohradech — Doživotí pro Jiřího Dvořáka — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Policejní zásah v MS kraji — Antony Blinken v Číně — TikTok v USA — Film inspirovaný příběhem sériového vraha — Neshody na legalizaci konopí — Krádeže vzácných knižních originálů — Požár na Vinohradech — Sníh na horách — Stav českých lesů — Lesy podle druhu vlastníctví — Dřevokazné houby — Energetická výstavba v lesích — Další protestní akce českých zemědělců — Nebezpečná nákaza meningokovou bakterií — Kauza možných úplatků od proruské sítě — Propalestinské blokády univerzit — 79. výročí konce 2. světové války — 20 let v EU — Výcvik elitních policistů — Mělník a okolí zaplaví hlasitá hudba — 70 let od prvních solárních článků — Problémy s pouliční prostitucí v Karviné — Dražba vzácné sbírky mincí — Dragon e4

                                                  26. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  26. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  26. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  25. dubna

                                                  Ministryně pro vědu a výzkum končí — Ministryně Langšádlová podala demisi — Reakce vědecké sféry — Změny ve vládě Petra Fialy — Demise ministryně Langšádlové — Škody na úrodě — Zničená úroda ovoce po mrazech — Předpověď počasí — Škody po mrazech v Evropě — Nákaza černým kašlem v Česku — Plovoucí molo u břehu Gazy — Válka na Ukrajině — Obvinění policisty — Audiokniha roku 2023 — Jednání opozice s vládou — Evropská komise o změnách v RTVS — Průměrné ceny pohonných hmot — Nehoda v Moulin Rouge — Kontroly celníků v Mělníku — Zálohování plastových obalů — Plastové lahve — Neoddělitelná víčka na PET lahvích — Státní podpora stavebního spoření — Rozvoj ČR po vstupu do Evropské unie — Kauza Weinstein — Stávka leteckých dispečerů ve Francii — Motiv masového vraha z FF UK — Noční vycházky v metru — Šest studentek kutnohorské střední školy skončilo v péči lékařů — Zisky železničních dopravců — Zpoplatněné Benátky — Začala Flora Olomouc — Digitální podoba sv. Vojtěcha

                                                  25. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  25. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  25. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  24. dubna

                                                  Jednání tripartity — Růst platů státních zaměstnanců — Návrhy NERV na podporu hospodářstí — Americké peníze pro Ukrajinu, Izrael i Tchaj-wan — Schválená americká pomoc Ukrajině — Petr Bartovský ředitelem Vojenského zpravodajství — Zdražování nemovitostí — Devatenáctiletý trest — Mráz a sníh ohrožuje úrodu — Odvolání hlavní hygieničky — Změny ve slovenských veřejnoprávních médiích — Povinnosti evropských zemědělců — Pražské ptactvo — Jednání o návrhu důchodové reformy — Volební model — Saharský písek nad Řeckem — První sanitka s elektrickým pohonem — Zátah na útočníky na bankovní účty — Útoky na klienty bank — Hlášení podezřelých nákupů zbraní — Nový systém emisních povolenek — Přípravy útoku na Rafah — 20 let Česka v EU — Dotace Evropské unie — Amnesty International o lidských právech v Česku — Obce sestavují volební komise — Přípravy na hokejové mistrovství — Výuka jaderných inženýrů — KDU-ČSL odsuzuje výstupy Cyrila Svobody — Debata o korespondenční volbě — Nový pohled na historii Avarů — Opravené mosty u Kfel — Skautský den — Leonard Slatkin v Obecním domě

                                                  24. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  24. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  24. 4. 2024 na ČT24

                                                  Události na sociálních sítích

                                                  Napište nám