45 minut

29. ledna 2017

Obsah dílu

Tři roky vlády Bohuslava Sobotky — Zlepšování americko-ruských vztahů — Nadměrný náklad znovu na cestě — Čech odsouzený v Súdánu na 20 let za špionáž — Veřejně prospěšné práce — IKEM bez evakuace — Rakouská migrační politika — Ceny české filmové kritiky — Evidence tržeb u některých spolků — Nové ohnisko ptačí chřipky — Změny pravomocí strážníků — Konec loňských dálničních známek — Bezplatná výměna pomůcky pro neslyšící? — Cesta za zimními sporty do zahraničí — Zimní dovolená v zahraničních skiareálech — Malé obce bez poboček bank — Ruské manévry kvůli tuhé zimě — Plácido Domingo jako dirigent — Hradecké hádky kvůli soše

Části dílu

00:29
Tři roky vlády Bohuslava Sobotky
    Dnes jsou to přesně tři roky od jmenování současné vlády předsedy Bohuslava Sobotky. Za tu dobu prošla několika krizemi i obměnami ministrů. Ze sedmnácti jich na postech zůstalo 11. Koaliční politici se chválí za růst ekonomiky i životní úrovně.
    09:14
    Zlepšování americko-ruských vztahů
      Americký prezident Donald Trump se shodl s ruským protějškem Vladimirem Putinem na zlepšení vztahů obou zemí. Trump mluvil s ruským prezidentem od nástupu do funkce poprvé.
      09:38
      Nadměrný náklad znovu na cestě
        V Čechách a na Vysočině se bude od zítřejšího odpoledne tvořit ledovka. Kvůli mrznoucím srážkám může vznikat nejen na silnicích a chodnících, ale i na stromech nebo drátech elektrického vedení, varuje Český hydrometeorologický ústav.
        11:36
        Čech odsouzený v Súdánu na 20 let za špionáž
          Na dvacet let poslal za mříže súdánský soud českého občana Petra Jaška. Uznal ho vinným mimo jiné ze špionáže. Česká diplomacie je rozsudkem znepokojena. Jašek byl v Súdánu zadržen před dvěma lety.
          12:19
          Veřejně prospěšné práce
            14:45
            IKEM bez evakuace
              Zítřejší plánovaná evakuace pražské nemocnice IKEM se ruší. Prasklý parovod, kvůli kterému se od pátku přesun pacientů chystal, se podařilo zabezpečit. Vydržet by tak měl až do konce topné sezony.
              15:07
              Rakouská migrační politika
                Rakouské koaliční strany se přou o migrační politiku – lidovci chtějí dál omezovat počet azylantů. Shodují se naopak v tom, že je potřeba zvýšit deportace neúspěšných žadatelů a ještě víc kontrolovat hranice země. Nově třeba i tu se Slovenskem.
                17:17
                Ceny české filmové kritiky
                  Nejlepším loňským snímkem je podle kritiků Rodinný film. Drama o odloučení a rozpadu rodiny natočil původem slovinský režisér Olmo Omerzu. Vyhlašování Cen české filmové kritiky ale zcela ovládl portrét vražedkyně ze 70. let: film Já, Olga Hepnarová.
                  20:03
                  Evidence tržeb u některých spolků
                    Starostové malých obcí se bojí o myslivecké bály, hasičské soutěže a sportovní akce – z metodiky Generálního finančního ředitelství totiž vyplývá, že spolky, které mají z takových akcí roční obrat nad 175 tisíc, musí své tržby evidovat.
                    22:17
                    Nové ohnisko ptačí chřipky
                      V Česku je už dvanáct ohnisek ptačí chřipky. Nákaza se objevila v Ostravě-Svinově. Veterináři kvůli tomu zlikvidovali malý chov asi o 20 slepicích. Zároveň potvrdili další případy nemoci – u volně žijící labutě v Opavě a ve Veselí nad Lužnicí.
                      22:34
                      Změny pravomocí strážníků
                        Městské a obecní policie mohou už brzy přijít o právo měřit rychlost i mimo svou domovskou obec. Počítá s tím novela zákona, kterou v minulém týdnu podpořily už dva sněmovní výbory. Svazu měst a obcí se to nelíbí a bude chtít změně zabránit.
                        25:06
                        Konec loňských dálničních známek
                          Příští týden, 31. ledna, přestávají platit loňské dálniční známky. Prodej těch letošních už teď vynesl půl druhé miliardy korun. To je o procento víc než před rokem.
                          25:26
                          Bezplatná výměna pomůcky pro neslyšící?
                            O výměnu vnější části kochleárního implantátu zdarma usilují neslyšící a neziskové organizace. Přístroj, takzvaný řečový procesor, je hrazený ze zdravotního pojištění jen při implantaci celého zařízení, o výměnu mohou lidé žádat až po deseti letech.
                            27:57
                            Cesta za zimními sporty do zahraničí
                              Příští víkend startují jarní prázdniny. Tisíce lidí, hlavně rodiny s dětmi, vyrazí do hor, a to nejen do těch tuzemských. Do Alp – do Rakouska, Itálie a Francie – jezdí každoročně přes půl milionu Čechů.
                              33:09
                              Zimní dovolená v zahraničních skiareálech
                                Alpy si lyžaři vybírají hlavně kvůli stovkám kilometrů prostorných sjezdovek. Jen Innsbruck je ze severu a jihu obklopen dvěma rozsáhlými lyžařskými centry. K dispozici je tu přes 330 kilometrů sjezdovek. Jenže lyžování má i odvrácenou stranu.
                                35:59
                                Malé obce bez poboček bank
                                  Dalších deset poboček uzavře do konce ledna Česká spořitelna – především v menších obcích. Pro jejich obyvatele to znamená velké komplikace – např. kvůli výběru ze spořicích knížek budou muset cestovat i několik kilometrů.
                                  38:31
                                  Ruské manévry kvůli tuhé zimě
                                    V Moskvě se už několik týdnů drží teploty pod nulou. Za poslední měsíc ruskou metropoli několikrát zasáhlo silné sněžení. Město, kde i s periferií žije na 17 milionů lidí, si nemůže dovolit kvůli sněhu dopravní kolaps.
                                    40:51
                                    Plácido Domingo jako dirigent
                                      Plácido Domingo se představí Praze jako dirigent. Přesně 230 let po světové premiéře Dona Giovanniho uvede operu ve Stavovském divadle – tedy tam, kde Mozart svoje dílo předvedl poprvé.
                                      41:45
                                      Hradecké hádky kvůli soše
                                        V Hradci Králové dnes po dlouhých letech přibyla nová socha. Představuje tamního oblíbeného architekta Alexandera Pura. Opozice ale kritizuje, že ji radnice koupila za 250 tisíc bez výběrového řízení.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž48 minut
                                        Další díl
                                        30. ledna 2017

                                        Přehled dílů

                                        Stopáž54 minut

                                        18. března

                                        Headlines — Šíření černého kašle — Opatření proti šíření černého kašle — Případy černého kašle — Oficiální výsledky voleb v Rusku — Útok ozbrojenců v Nigérii — Ceny v zemědělství — Zdravotní stav bývalého prezidenta Zemana — Boje v Pásmu Gazy — Inflace v EU — Návštěva slovenské prezidentky v ČR — Daň z mimořádných zisků — Finanční pomoc EU Ukrajině — Zemřel Miloš Velemínský — Přípravy na hokejové mistrovství světa — Medvědi na Slovensku — Divoké šelmy v Evropě — Divoká zvířata v ČR — Výplácení vkladů zkrachovalé Sberbank — Napadení dívky policistou — Jednání vedení odborů — Pomník dětských obětí války v Lidicích — Souzení válečných zločinů spáchaných na Ukrajině — Požáry v Číně — Nebezpečná situace na železnici — Oprava vysokotlakého plynovodu v Plzni — Odstávka lanovky na Sněžku — Předvolební kampaň v USA — Zemřel astronaut Thomas Stafford — Problémy s bezbariérovostí — Záchrana aleje v Táboře — Nový seriál ČT Ratoletsti

                                        18. 3. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        18. března

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        18. 3. 2024 na ČT24
                                        Stopáž49 minut

                                        17. března

                                        Volby v Rusku — Protesty proti ruským volbám — Prezident Putin — Prezidentské volby v Rusku — Protesty v Česku — Hlasování v Ruské federaci — Zdravotní stav Miloše Zemana — Žaloby kvůli soudcovským platům — Protesty zemědělců — Pohledávky zkrachovalé Sberbank — Kontroly hraček na českém trhu — Emmanuel Macron o Ukrajině — Stav nouze na Islandu — Útok na Rafáh — Aneta Langerová 20 let na scéně — Mimořádná schůze poslanců — Medvěd v ulicích slovenského Liptovského Mikuláše — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Nehoda u Sdlice — Ranní teploty pod bodem mrazu — Vozový parku v Česku — Stárnutí vozového parku — Auta v Česku — Češi a elektrická auta — Očkování proti černému kašli — Má vlast v libereckém Šaldově divadle — První památky se otevírají návštěvníkům — Jaderná elektrárna Temelín — Demografická krize v Polsku — Den sv. Patrika — Plavební komora na pražském Smíchově — Prodej areálu Zelená Hora — Záchrana starých loutek

                                        17. 3. 2024 na ČT1
                                        Stopáž49 minut

                                        17. března

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        17. 3. 2024 na ČT24
                                        Stopáž48 minut

                                        16. března

                                        Jednotné inkasní místo — Systém odvodů v ČR — Daňové příjmy v r. 2023 — Exploze v Rusku — Volby v Rusku — Měření emisí přímo na silnicích — Zdravotní stav Miloše Zemana — Humanitární pomoc pro Gazu — Tresty pro aktivisty — Kácení ovocných sadů — Jaderné bloky — Unikátní technologie tavení skla — Zranění Češi na Ukrajině — Konfiskace ruského majetku — Smrtelná nehoda v Nízkých Tatrách — Zvýšení odletových tax na Letišti Václava Havla — Peníze z EU pro české kraje — Návrat zubrů na Lipensko — Finálový večer Peče celá země — Suroviny spotřebované při natáčení — Výhody domácího pečení — Vzpomínka na oběti v Mariupolu — Ruská diaspora v Srbsku — Síť špionážních satelitů — Měsíc do přijímacích zkoušek — Oprava podlahy nádraží — Data pro policii z aplikace Záchranka — Zákon o kybernetické bezpečnosti — Protesty proti rozšiřování Gigafactory v Německu — Tisíce kvetoucích sněženek a bledulí — 30 let QR kódu — Opera o Boženě Němcové

                                        16. 3. 2024 na ČT1
                                        Stopáž48 minut

                                        16. března

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        16. 3. 2024 na ČT24
                                        Stopáž54 minut

                                        15. března

                                        Bývalý prezident Miloš Zeman absolvoval náhlou operaci — Miloš Zeman ve vážném stavu v nemocnici — Zdravotní stav Miloše Zemana — Miloš Zeman v motolské nemocnici — Prezidentské volby v Rusku — Volby Rusů v Česku — Návrhy prorůstových opatření — Průmyslová produkce — Přípravy důchodové reformy — Protest proti vládě Roberta Fica — Zájem Čechů o dovolené a cestování — Pomoc pro Gazu — Návštěva na zabití v Divadle Kalich — Počty případů černého kašle — Průměrný hrubý plat ve školství — Požár panelového domu v ulici 17. listopadu v Chomutově — Začátek plavební sezony — 85. výročí okupace Československa — Rozdělení a podrobení Československa — Vzpomínky pamětníků — Cesta Emila Háchy do Berlína — Ruský útok na Oděsu — Francouzský prezident o válce na Ukrajině — Evropská komise o zemědělcích — Pyly v ovzduší o měsíc dřív — Petr Pavel v Sasku — Poškozování vlaků — Invaze včelího roje — Zájem o vzdělávaní v zahraničí — Kroky vůči Podnikatelské družstevní záložně — Studentská stávka za klima — Soud o Vítkův Hrádek — Lázeňská sezóna v Luhačovicích

                                        15. 3. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        15. března

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        15. 3. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        14. března

                                        Dostupnost bydlení — Oživení trhu s hypotékami — Sazby hypoték — Chystané změny v RTVS na Slovensku — Šíření nebezpečných nemocí — Pražský primátor na veřejnosti s černým kašlem — Rozpočtové určení daní — Bývalý prezident Zeman v nemocnici — Stížnost kvůli zneužívání nezletilé — Ministrova stížnost v kauze zneužívané dívky — Bezpečnost ve světě — Čtvrtletí vlády premiéra Tuska — Chystaný protest zemědělců — Údržba pražských soch — Volební model Median — Zahraniční obchod ČR — Kauza opilého policisty — Úklid nedopalků z ulic — Ceny pohonných hmot — Předpověď počasí na další dny — Změny u zubních výplní — Počet zubních lékařů v ČR — Nedodstatek zubařů na Pardubicku — Soudní výslechy na dálku — Humanitární ostrovy v Pásmu Gazy — Budoucnost sociální sítě TikTok v USA — Filipínský prezident v Praze — Hazard v roce 2023 — Tendr na novou servisní loď v Praze — Střelba v Brdech — Test rakety Starship — Policejní dohled nad zápasem Evropské ligy — Nemoci ledvin a jejich léčba — Nominant do čela Národního bezpečnostního úřadu — Nominace na ceny Magnesia Litera — Výročí první cesty Wintonova vlaku — Charitativní koncert Zpíváme pro tebe

                                        14. 3. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        14. března

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        14. 3. 2024 na ČT24

                                        Události na sociálních sítích

                                        Napište nám