45 minut

18. prosince 2016

Obsah dílu

Rozdíly v platech soukromých a státních zdravotníků — Protivládní protesty v Polsku — Obnova evakuace obyvatel Aleppa — Kalamita kvůli ledovce — Málo asistentů pro handicapované — Požár v továrně na mucholapky — Evropské obavy o brzkou náklonost USA k Rusku — Otrava uprchlíků při pašování — 5 let od úmrtí Václava Havla — Čtení z textů spisovatele Havla — Poslední chvíle života prezidenta Havla — Výjimky z registru smluv — Záchrana krušnohorských lesů — Podíl HDP Prahy na HDP Česka — Hazard při přejíždění kolejí — Nákupy dárků a zásob na Štědrý den — Vánoční dobročinné akce — Sbírky pro opuštěné seniory — Vánoční dárky pro děti z chudých rodin — Nový portrét královny — Snazší vydávání řidičských průkazů — Suvenýry a občerstvení s EET — Světová díla v moskevské galerii

Části dílu

00:40
Rozdíly v platech soukromých a státních zdravotníků
    Nový ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík nepodporuje dlouhodobou snahu České lékařské komory o jednotné odměňování ve zdravotnictví. Stejně jako jeho předchůdce se obává, že by taková změna byla v rozporu s ústavou.
    04:17
    Protivládní protesty v Polsku
      Protivládní demonstrace v Polsku pokračují už třetím dnem. Opozice žádá mimořádné jednání parlamentu a taky opakování pátečního hlasování o rozpočtu, které považuje za protizákonné.
      06:16
      Obnova evakuace obyvatel Aleppa
        Autobusy, které měly ze syrské provincie Idlíb evakuovat civilisty, se dostaly do palby rebelů. Některé podle organizace syrských ochránců lidských práv shořely. Situace zkomplikovala odvoz lidí také z východních částí Aleppa.
        06:34
        Kalamita kvůli ledovce
          Hned tři české dálnice musely být na několik hodin uzavřeny. Situace, kterou silničáři ani policisté dlouho nepamatují. Dopravu totiž zkomplikovala ledovka a nepozornost řidičů. Na dálnici D10 před Prahou ve směru z Liberce se srazila dvě auta.
          09:26
          Málo asistentů pro handicapované
            I lidé s nejvyšším stupněm postižení chtějí žít samostatně a ne v ústavech. K tomu ale potřebují asistenta, kterých je v Česku nedostatek.
            11:54
            Požár v továrně na mucholapky
              Živý vstup redaktora Michala Cagaly.
              13:10
              Evropské obavy o brzkou náklonost USA k Rusku
                Nominace Rexe Tillersona na post amerického ministra zahraničí rozděluje Evropský parlament. Zvlášť kvůli odporu bývalého ropného byznysmena vůči protiruským sankcím.
                15:24
                Otrava uprchlíků při pašování
                  42 migrantů skončilo v nemocnici v Chorvatsku po otravě oxidem uhelnatým. Šlo o Afghánce a Pákistánce, které do země převáželi pašeráci v dodávce. Někteří upadli do bezvědomí, podle lékařů se jejich stav ale lepší.
                  15:42
                  5 let od úmrtí Václava Havla
                    Před pěti lety zemřel Václav Havel. V neděli 18. prosince 2011 ve svém venkovském domě na Hrádečku. Prvnímu českému a poslednímu československému prezidentovi bylo 75 let. Lidé na něj dnes vzpomínali.
                    18:04
                    Čtení z textů spisovatele Havla
                      Živý vstup redaktorky Pavly Sedliské.
                      19:03
                      Poslední chvíle života prezidenta Havla
                        Poslední chvíle života trávil Václav Havel před pěti lety se svou ženou Dagmar a jednou ze sester boromejek, které se o něj staraly.
                        22:23
                        Výjimky z registru smluv
                          Muzea a galerie pro sebe chtějí výjimku z registru smluv. Vadí jim, že musí zveřejňovat informace o výpůjčkách exponátů - bojí se vyzrazení citlivých dat o dílech a možných krádeží.
                          24:24
                          Záchrana krušnohorských lesů
                            Na záchranu umírajících lesů v Krušných horách stát pošle 4 miliardy korun. Stromy ve velkém zabíjí parazitní houba.
                            26:21
                            Podíl HDP Prahy na HDP Česka
                              Podíl Prahy na výkonu celé české ekonomiky roste. Vloni hlavní město přispělo na hrubý domácí produkt celé země z jedné čtvrtiny.
                              26:37
                              Hazard při přejíždění kolejí
                                I přes masivní investice do zabezpečení přejezdů v Česku opět stoupl počet nehod na železnici. Loni jich bylo 159, letos o 13 víc. Zemřelo při nich 43 lidí. Může za to jednak nepozornost, ale stále častěji i hazard samotných řidičů.
                                28:45
                                Nákupy dárků a zásob na Štědrý den
                                  Šest dní do Štědrého dne - čtvrtá adventní neděle bývá pro obchodníky nejvýdělečnějším dnem v roce. Oproti loňskému víkendu rostou tržby o desítky procent, některé zboží dokonce o sedmdesát.
                                  32:23
                                  Vánoční dobročinné akce
                                    Dobročinné projekty pořádají v předvánočním období stovky organizací i jednotlivců. Přispět na dobrou věc se rozhodli například i hokejisté ze středočeských Neratovic. Na charitativním zápase pod názvem Buldoci mají srdce vybrali v sobotu 120 tisíc korun.
                                    32:54
                                    Sbírky pro opuštěné seniory
                                      Darovat peníze na zdravotní pomůcky nebo osobní asistenty a další služby mohou lidé po celé republice ve sbírkách pro seniory. Ti, kteří žijí v domovech důchodců mnohdy nemají příbuzné, a tak jsou závislí na dobročinnosti ostatních.
                                      34:31
                                      Vánoční dárky pro děti z chudých rodin
                                        Už popáté se lidé mohli zapojit do projektu Krabice od bot, která je určená pro děti z chudých rodin. Těm dárky do krabice od bot balí právě jejich vrstevníci. Projekt má pomoci dopřát Vánoce i těm, kteří žijí třeba v sociálně vyloučených lokalitách.
                                        36:21
                                        Nový portrét královny
                                          Buckinghamský palác zveřejnil nový portrét královny Alžběty. Snímek, na kterém je se svým synem - princem Charlesem - vznikl už v květnu na konci oslav královniných devadesátých narozenin.
                                          36:37
                                          Snazší vydávání řidičských průkazů
                                            O řidičský průkaz zřejmě půjde požádat kdekoliv, a ne jenom v místě trvalého bydliště. Návrh poslanců TOP 09 a Starostů má podporu napříč sněmovnou.
                                            38:39
                                            Suvenýry a občerstvení s EET
                                              40:41
                                              Světová díla v moskevské galerii
                                                Poprvé v historii zapůjčila vatikánská muzea velkou část svých nejoceňovanějších malířských děl do zahraničí. 42 maleb od Rafaela, Caravaggia, či Guida Reniho mohou až do února obdivovat návštěvníci moskevské Treťjakovské galerie.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž49 minut
                                                Další díl
                                                19. prosince 2016

                                                Přehled dílů

                                                Stopáž54 minut

                                                18. března

                                                Headlines — Šíření černého kašle — Opatření proti šíření černého kašle — Případy černého kašle — Oficiální výsledky voleb v Rusku — Útok ozbrojenců v Nigérii — Ceny v zemědělství — Zdravotní stav bývalého prezidenta Zemana — Boje v Pásmu Gazy — Inflace v EU — Návštěva slovenské prezidentky v ČR — Daň z mimořádných zisků — Finanční pomoc EU Ukrajině — Zemřel Miloš Velemínský — Přípravy na hokejové mistrovství světa — Medvědi na Slovensku — Divoké šelmy v Evropě — Divoká zvířata v ČR — Výplácení vkladů zkrachovalé Sberbank — Napadení dívky policistou — Jednání vedení odborů — Pomník dětských obětí války v Lidicích — Souzení válečných zločinů spáchaných na Ukrajině — Požáry v Číně — Nebezpečná situace na železnici — Oprava vysokotlakého plynovodu v Plzni — Odstávka lanovky na Sněžku — Předvolební kampaň v USA — Zemřel astronaut Thomas Stafford — Problémy s bezbariérovostí — Záchrana aleje v Táboře — Nový seriál ČT Ratoletsti

                                                18. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                18. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                18. 3. 2024 na ČT24
                                                Stopáž49 minut

                                                17. března

                                                Volby v Rusku — Protesty proti ruským volbám — Prezident Putin — Prezidentské volby v Rusku — Protesty v Česku — Hlasování v Ruské federaci — Zdravotní stav Miloše Zemana — Žaloby kvůli soudcovským platům — Protesty zemědělců — Pohledávky zkrachovalé Sberbank — Kontroly hraček na českém trhu — Emmanuel Macron o Ukrajině — Stav nouze na Islandu — Útok na Rafáh — Aneta Langerová 20 let na scéně — Mimořádná schůze poslanců — Medvěd v ulicích slovenského Liptovského Mikuláše — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Nehoda u Sdlice — Ranní teploty pod bodem mrazu — Vozový parku v Česku — Stárnutí vozového parku — Auta v Česku — Češi a elektrická auta — Očkování proti černému kašli — Má vlast v libereckém Šaldově divadle — První památky se otevírají návštěvníkům — Jaderná elektrárna Temelín — Demografická krize v Polsku — Den sv. Patrika — Plavební komora na pražském Smíchově — Prodej areálu Zelená Hora — Záchrana starých loutek

                                                17. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž49 minut

                                                17. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                17. 3. 2024 na ČT24
                                                Stopáž48 minut

                                                16. března

                                                Jednotné inkasní místo — Systém odvodů v ČR — Daňové příjmy v r. 2023 — Exploze v Rusku — Volby v Rusku — Měření emisí přímo na silnicích — Zdravotní stav Miloše Zemana — Humanitární pomoc pro Gazu — Tresty pro aktivisty — Kácení ovocných sadů — Jaderné bloky — Unikátní technologie tavení skla — Zranění Češi na Ukrajině — Konfiskace ruského majetku — Smrtelná nehoda v Nízkých Tatrách — Zvýšení odletových tax na Letišti Václava Havla — Peníze z EU pro české kraje — Návrat zubrů na Lipensko — Finálový večer Peče celá země — Suroviny spotřebované při natáčení — Výhody domácího pečení — Vzpomínka na oběti v Mariupolu — Ruská diaspora v Srbsku — Síť špionážních satelitů — Měsíc do přijímacích zkoušek — Oprava podlahy nádraží — Data pro policii z aplikace Záchranka — Zákon o kybernetické bezpečnosti — Protesty proti rozšiřování Gigafactory v Německu — Tisíce kvetoucích sněženek a bledulí — 30 let QR kódu — Opera o Boženě Němcové

                                                16. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž48 minut

                                                16. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                16. 3. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                15. března

                                                Bývalý prezident Miloš Zeman absolvoval náhlou operaci — Miloš Zeman ve vážném stavu v nemocnici — Zdravotní stav Miloše Zemana — Miloš Zeman v motolské nemocnici — Prezidentské volby v Rusku — Volby Rusů v Česku — Návrhy prorůstových opatření — Průmyslová produkce — Přípravy důchodové reformy — Protest proti vládě Roberta Fica — Zájem Čechů o dovolené a cestování — Pomoc pro Gazu — Návštěva na zabití v Divadle Kalich — Počty případů černého kašle — Průměrný hrubý plat ve školství — Požár panelového domu v ulici 17. listopadu v Chomutově — Začátek plavební sezony — 85. výročí okupace Československa — Rozdělení a podrobení Československa — Vzpomínky pamětníků — Cesta Emila Háchy do Berlína — Ruský útok na Oděsu — Francouzský prezident o válce na Ukrajině — Evropská komise o zemědělcích — Pyly v ovzduší o měsíc dřív — Petr Pavel v Sasku — Poškozování vlaků — Invaze včelího roje — Zájem o vzdělávaní v zahraničí — Kroky vůči Podnikatelské družstevní záložně — Studentská stávka za klima — Soud o Vítkův Hrádek — Lázeňská sezóna v Luhačovicích

                                                15. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                15. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                15. 3. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                14. března

                                                Dostupnost bydlení — Oživení trhu s hypotékami — Sazby hypoték — Chystané změny v RTVS na Slovensku — Šíření nebezpečných nemocí — Pražský primátor na veřejnosti s černým kašlem — Rozpočtové určení daní — Bývalý prezident Zeman v nemocnici — Stížnost kvůli zneužívání nezletilé — Ministrova stížnost v kauze zneužívané dívky — Bezpečnost ve světě — Čtvrtletí vlády premiéra Tuska — Chystaný protest zemědělců — Údržba pražských soch — Volební model Median — Zahraniční obchod ČR — Kauza opilého policisty — Úklid nedopalků z ulic — Ceny pohonných hmot — Předpověď počasí na další dny — Změny u zubních výplní — Počet zubních lékařů v ČR — Nedodstatek zubařů na Pardubicku — Soudní výslechy na dálku — Humanitární ostrovy v Pásmu Gazy — Budoucnost sociální sítě TikTok v USA — Filipínský prezident v Praze — Hazard v roce 2023 — Tendr na novou servisní loď v Praze — Střelba v Brdech — Test rakety Starship — Policejní dohled nad zápasem Evropské ligy — Nemoci ledvin a jejich léčba — Nominant do čela Národního bezpečnostního úřadu — Nominace na ceny Magnesia Litera — Výročí první cesty Wintonova vlaku — Charitativní koncert Zpíváme pro tebe

                                                14. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                14. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                14. 3. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám