49 minut

7. prosince 2016

Obsah dílu

Schválený státní rozpočet — Největší výdaje rozpočtu — Spory o rozpočet — Bitva o Aleppo — Letecké neštěstí v Pákistánu — České stavebnictví — Snížení mobilních tarifů — Německá média a zločiny uprchlíků — Doživotí pro Ratka Mladiče — Archeologické objevy v Kutné Hoře — Další kariéra Jindřicha Forejta — Problematický prodej bytů na sídlišti Písnice — Soud v kauze šikanované učitelky — Spor o mzdy v České poště — Víc peněz na léčbu vážně nemocných — Náklady na léčbu — Život s chronickou nemocí — ČNB nakoupila eura — Trump osobností roku — Znečištěný vzduch a zdraví — Budoucnost karlovarského vřídla — Korejská kybernetická válka — Demise italského premiéra — Poslední koncert Pražského výběru

Části dílu

00:37
Schválený státní rozpočet
    Poslanci schválili nejdůležitější zákon roku - státní rozpočet na dalších 12 měsíců. Koalice prosadila návrh, který počítá s deficitem 60 miliard. Premiér tvrdí, že prosazený rozpočet pomůže řadě občanů.
    04:21
    Největší výdaje rozpočtu
      Největší část rozpočtu tradičně míří na ministerstvo práce a sociálních věcí - skoro polovina plánovaných výdajů. Většina jde na důchody a sociální dávky.
      05:37
      Spory o rozpočet
        Rozhovor s předsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem.
        09:31
        Bitva o Aleppo
          Bitva o Aleppo se rychle blíží ke konci. Za podpory ruského letectva a vojenských poradců vstoupila syrská armáda do Starého města, historického centra největší ze syrských metropolí.
          11:38
          Letecké neštěstí v Pákistánu
            Letadlo se skoro padesáti lidmi na palubě se zřítilo v horách na severu Pákistánu. Neštěstí nejspíš nikdo nepřežil. Zatím záchranáři vyzvedli těla 43 obětí.
            11:54
            České stavebnictví
              Tuzemské stavebnictví dál klesá - v říjnu se meziročně propadlo o 8,5 procenta. Vůbec nejvíc se snížila produkce v oblasti velkých inženýrských projektů - o celou pětinu.
              13:40
              Snížení mobilních tarifů
                Živý vstup redaktorky Martiny Tlachové.
                16:20
                Německá média a zločiny uprchlíků
                  Německo se opět pře o negativní vlivy migrace. Debaty rozproudila sexuálně motivovaná vražda ve Freiburgu a znásilnění v Bochumi. V obou případech policie podezírá žadatele o azyl.
                  18:45
                  Doživotí pro Ratka Mladiče
                    Doživotní trest pro Ratka Mladiče navrhl žalobce Mezinárodního tribunálu pro bývalou Jugoslávii ve své závěrečné řeči.
                    19:06
                    Archeologické objevy v Kutné Hoře
                      Přes osm set hrobů odkryli archeologové v okolí kostnice v Kutné Hoře. Jde tak o jeden z největších průzkumů vrcholně středověkového pohřbívání na našem území.
                      21:58
                      Další kariéra Jindřicha Forejta
                        Prezident Miloš Zeman pochválil končícího šéfa hradního protokolu - podle něj Jindřich Forejt odvedl dobrou práci. Prezident by si přál, aby získal místo velvyslance ve Vatikánu.
                        25:01
                        Problematický prodej bytů na sídlišti Písnice
                          Do soutěže o koupi bytů na pražském sídlišti Písnice se ještě může přihlásit městská část Praha-Libuš. Termín sice vypršel - ČEZ, který nemovitosti prodává, ale radnici doporučil, aby podala takzvanou nevyžádanou nabídku.
                          25:38
                          Soud v kauze šikanované učitelky
                            Soud rozhodl v kauze šikany učitelky z pražské střední školy Na Třebešíně. Jak rozhodl, vám ale neřekneme. Ani nemůžeme. V kauze jsou na lavici obžalovaných tři nezletilí studenti. Z tohoto důvodu soud verdikt tají.
                            27:31
                            Spor o mzdy v České poště
                              Česká pošta se zatím nedohodla se všemi zaměstnanci na mzdách v příštím roce. Vedení souhlasí s růstem v průměru o zhruba 500 korun měsíčně.
                              30:45
                              Víc peněz na léčbu vážně nemocných
                                Zdravotní pojišťovny by měly dostávat víc peněz na léčbu vážně nemocných. Zákon z dílny ministerstva zdravotnictví sněmovna poslala do závěrečného schvalování. A má šanci uspět.
                                33:27
                                Náklady na léčbu
                                  Co diagnóza, to jiný konkrétní údaj, kolik její léčení stojí. Extrémně nákladné jsou pro pojišťovny klienti se vzácnými chorobami. Třeba specifická porucha metabolismu, tedy mukopolysacharidóza.
                                  34:29
                                  Život s chronickou nemocí
                                    To, co je z pohledu zdravotních pojišťoven záležitostí peněz, je pro lidi s chronickou nemocí fatální změnou života - které se musí přizpůsobovat den za dnem.
                                    36:56
                                    ČNB nakoupila eura
                                      Česká národní banka nakoupila v říjnu eura za 107 miliard korun. Jde o druhý největší objem za jeden měsíc od zahájení intervencí vůči koruně v listopadu 2013.
                                      37:27
                                      Trump osobností roku
                                        Osobností roku časopisu Time je Donald Trump. Prestižní ocenění symbolicky uzavírá rok plný politických překvapení a zásadních otřesů.
                                        39:52
                                        Znečištěný vzduch a zdraví
                                          Děti narozené v prostředí se znečištěným vzduchem mají poškozené geny - stoupá u nich riziko případného onemocnění Alzheimerovou nebo Parkinsonovou chorobou.
                                          40:36
                                          Budoucnost karlovarského vřídla
                                            Karlovy Vary mají jasnější představu, co dál se svým největším turistickým lákadlem. Město nebude bourat Vřídelní kolonádu, která je v havarijním stavu.
                                            42:25
                                            Korejská kybernetická válka
                                              Severokorejští hackeři se vůbec poprvé nabourali do systémů jihokorejské armády. Podle Soulu se zmocnili citlivých informací. KLDR v minulosti opakovaně čelila obvinění z kybernetických útoků.
                                              45:00
                                              Demise italského premiéra
                                                Italský premiér Matteo Renzi podal před půlhodinou demisi - a prezident ji přijal. Krok je důsledkem nedělního referenda o změnách ústavy. V něm voliči odmítli Renziho reformy.
                                                45:19
                                                Poslední koncert Pražského výběru
                                                  Živý vstup redaktora Jakuba Anděla.
                                                  Přehrát celé video
                                                  Stopáž49 minut
                                                  Další díl
                                                  8. prosince 2016

                                                  Přehled dílů

                                                  Stopáž54 minut

                                                  18. března

                                                  Headlines — Šíření černého kašle — Opatření proti šíření černého kašle — Případy černého kašle — Oficiální výsledky voleb v Rusku — Útok ozbrojenců v Nigérii — Ceny v zemědělství — Zdravotní stav bývalého prezidenta Zemana — Boje v Pásmu Gazy — Inflace v EU — Návštěva slovenské prezidentky v ČR — Daň z mimořádných zisků — Finanční pomoc EU Ukrajině — Zemřel Miloš Velemínský — Přípravy na hokejové mistrovství světa — Medvědi na Slovensku — Divoké šelmy v Evropě — Divoká zvířata v ČR — Výplácení vkladů zkrachovalé Sberbank — Napadení dívky policistou — Jednání vedení odborů — Pomník dětských obětí války v Lidicích — Souzení válečných zločinů spáchaných na Ukrajině — Požáry v Číně — Nebezpečná situace na železnici — Oprava vysokotlakého plynovodu v Plzni — Odstávka lanovky na Sněžku — Předvolební kampaň v USA — Zemřel astronaut Thomas Stafford — Problémy s bezbariérovostí — Záchrana aleje v Táboře — Nový seriál ČT Ratoletsti

                                                  18. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  18. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  18. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž49 minut

                                                  17. března

                                                  Volby v Rusku — Protesty proti ruským volbám — Prezident Putin — Prezidentské volby v Rusku — Protesty v Česku — Hlasování v Ruské federaci — Zdravotní stav Miloše Zemana — Žaloby kvůli soudcovským platům — Protesty zemědělců — Pohledávky zkrachovalé Sberbank — Kontroly hraček na českém trhu — Emmanuel Macron o Ukrajině — Stav nouze na Islandu — Útok na Rafáh — Aneta Langerová 20 let na scéně — Mimořádná schůze poslanců — Medvěd v ulicích slovenského Liptovského Mikuláše — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Nehoda u Sdlice — Ranní teploty pod bodem mrazu — Vozový parku v Česku — Stárnutí vozového parku — Auta v Česku — Češi a elektrická auta — Očkování proti černému kašli — Má vlast v libereckém Šaldově divadle — První památky se otevírají návštěvníkům — Jaderná elektrárna Temelín — Demografická krize v Polsku — Den sv. Patrika — Plavební komora na pražském Smíchově — Prodej areálu Zelená Hora — Záchrana starých loutek

                                                  17. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž49 minut

                                                  17. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  17. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž48 minut

                                                  16. března

                                                  Jednotné inkasní místo — Systém odvodů v ČR — Daňové příjmy v r. 2023 — Exploze v Rusku — Volby v Rusku — Měření emisí přímo na silnicích — Zdravotní stav Miloše Zemana — Humanitární pomoc pro Gazu — Tresty pro aktivisty — Kácení ovocných sadů — Jaderné bloky — Unikátní technologie tavení skla — Zranění Češi na Ukrajině — Konfiskace ruského majetku — Smrtelná nehoda v Nízkých Tatrách — Zvýšení odletových tax na Letišti Václava Havla — Peníze z EU pro české kraje — Návrat zubrů na Lipensko — Finálový večer Peče celá země — Suroviny spotřebované při natáčení — Výhody domácího pečení — Vzpomínka na oběti v Mariupolu — Ruská diaspora v Srbsku — Síť špionážních satelitů — Měsíc do přijímacích zkoušek — Oprava podlahy nádraží — Data pro policii z aplikace Záchranka — Zákon o kybernetické bezpečnosti — Protesty proti rozšiřování Gigafactory v Německu — Tisíce kvetoucích sněženek a bledulí — 30 let QR kódu — Opera o Boženě Němcové

                                                  16. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž48 minut

                                                  16. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  16. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  15. března

                                                  Bývalý prezident Miloš Zeman absolvoval náhlou operaci — Miloš Zeman ve vážném stavu v nemocnici — Zdravotní stav Miloše Zemana — Miloš Zeman v motolské nemocnici — Prezidentské volby v Rusku — Volby Rusů v Česku — Návrhy prorůstových opatření — Průmyslová produkce — Přípravy důchodové reformy — Protest proti vládě Roberta Fica — Zájem Čechů o dovolené a cestování — Pomoc pro Gazu — Návštěva na zabití v Divadle Kalich — Počty případů černého kašle — Průměrný hrubý plat ve školství — Požár panelového domu v ulici 17. listopadu v Chomutově — Začátek plavební sezony — 85. výročí okupace Československa — Rozdělení a podrobení Československa — Vzpomínky pamětníků — Cesta Emila Háchy do Berlína — Ruský útok na Oděsu — Francouzský prezident o válce na Ukrajině — Evropská komise o zemědělcích — Pyly v ovzduší o měsíc dřív — Petr Pavel v Sasku — Poškozování vlaků — Invaze včelího roje — Zájem o vzdělávaní v zahraničí — Kroky vůči Podnikatelské družstevní záložně — Studentská stávka za klima — Soud o Vítkův Hrádek — Lázeňská sezóna v Luhačovicích

                                                  15. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  15. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  15. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  14. března

                                                  Dostupnost bydlení — Oživení trhu s hypotékami — Sazby hypoték — Chystané změny v RTVS na Slovensku — Šíření nebezpečných nemocí — Pražský primátor na veřejnosti s černým kašlem — Rozpočtové určení daní — Bývalý prezident Zeman v nemocnici — Stížnost kvůli zneužívání nezletilé — Ministrova stížnost v kauze zneužívané dívky — Bezpečnost ve světě — Čtvrtletí vlády premiéra Tuska — Chystaný protest zemědělců — Údržba pražských soch — Volební model Median — Zahraniční obchod ČR — Kauza opilého policisty — Úklid nedopalků z ulic — Ceny pohonných hmot — Předpověď počasí na další dny — Změny u zubních výplní — Počet zubních lékařů v ČR — Nedodstatek zubařů na Pardubicku — Soudní výslechy na dálku — Humanitární ostrovy v Pásmu Gazy — Budoucnost sociální sítě TikTok v USA — Filipínský prezident v Praze — Hazard v roce 2023 — Tendr na novou servisní loď v Praze — Střelba v Brdech — Test rakety Starship — Policejní dohled nad zápasem Evropské ligy — Nemoci ledvin a jejich léčba — Nominant do čela Národního bezpečnostního úřadu — Nominace na ceny Magnesia Litera — Výročí první cesty Wintonova vlaku — Charitativní koncert Zpíváme pro tebe

                                                  14. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  14. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  14. 3. 2024 na ČT24

                                                  Události na sociálních sítích

                                                  Napište nám