43 minut

25. června 2016

Obsah dílu

Evropa po brexitu — Důsledky odchodu Velké Británie z EU — Média o brexitu — Jednání zakládajících členů EU — Česko-britské vztahy — Skotské referendum o odtržení od Velké Británie — Priority ČSSD pro letošní volby — Povinné vzdělávání soudců — Demonstrace slovenské extrémní pravice — Záplavy v americké Západní Virginii — Opravy návsí a náměstí — Přehlídka vojenské techniky — Tuny chemikálií v rodinném domě — Petice proti týrání psů — Odlety na dovolenou — Kontroly aut před cestou do zahraničí — Počasí o prázdninách — Teplotní rekordy v Česku — United Islands — ČSSD vs. Zdeněk Altner — Požár textilního skladu v Olomouci — Výročí války v Jugoslávii

Části dílu

00:38
Evropa po brexitu
    Velká Británie i Evropská unie se jen pomalu vyrovnávají s výsledky čtvrtečního referenda. Víc než 1,5 milionu Britů podepsalo petici za vypsání nového plebiscitu, který by rozhodnutí o vystoupení z osmadvacítky zvrátil.
    01:10
    Důsledky odchodu Velké Británie z EU
      Den po politickém zemětřesení, které otřáslo Británií i celou Evropou. I když je víkend, země zažívá hektické dění. Odtržení Skotska, další problémy ekonomiky. A hlavně otázky.
      04:17
      Média o brexitu
        O náladách ve společnosti dobře vypovídají titulní strany dnešních deníků. Třeba euroskeptický Daily Telegraph oslavuje zrod nové Velké Británie. To Financial Times vyšly téměř ve smuteční úpravě s fotografií odstupujícího britského premiéra.
        10:02
        Jednání zakládajících členů EU
          Živý vstup zpravodaje Václava Černohorského.
          13:40
          Česko-britské vztahy
            Zatímco zbytek Evropy vymýšlí další scénáře, britští diplomati ujišťují, že v dohledné době vše poběží jako v posledních letech. Britská velvyslankyně v Praze očekává, že počet Čechů pracujících na ostrovech se ještě zvýší.
            14:08
            Skotské referendum o odtržení od Velké Británie
              Živý vstup redaktorky Kataríny Sedláčkové.
              17:52
              Priority ČSSD pro letošní volby
                Podle premiéra a předsedy strany Bohuslava Sobotky bude v kampani dominovat rozvoj krajské samosprávy, udržení kvalitního zdravotnictví a zlepšení dopravní infrastruktury.
                18:51
                Povinné vzdělávání soudců
                  Ministr spravedlnosti hodlá zavést povinné kurzy s pevně daným počtem hodin - a to pro soudce. Ti se sice musí pravidelně vzdělávat už teď - Robertu Pelikánovi ale vadí, že například lekce justiční školy navštěvuje sotva polovina z nich.
                  20:48
                  Demonstrace slovenské extrémní pravice
                    Bratislava po roce opět zažila demonstraci extrémní pravice. Oproti loňským výtržnostem a potyčkám v ulicích byl ale klid. Policie zadržela jen pár jednotlivců - a to i z řad antifašistů, kteří proti akci radikálů protestovali o několik set metrů dál.
                    22:38
                    Záplavy v americké Západní Virginii
                      Nejmíň 26 lidí zemřelo při záplavách v Západní Virginii. Stovky dalších uvázly na víc než 24 hodin na nejrůznějších místech - včetně nákupního centra. Desetitisíce lidí jsou bez proudu.
                      23:03
                      Opravy návsí a náměstí
                        Víc obcí a měst začíná opravovat návsi a náměstí.
                        25:22
                        Přehlídka vojenské techniky
                          Největší přehlídka armádní pozemní techniky Bahna 2016 - do Strašic nedaleko Rokycan dorazily tisíce lidí. Prohlédli si přes pět set padesát letadel, tanků, obrněnců a dalších zbraní. Moderní výzbroj doplnilo více než sto kusů historické techniky,
                          27:07
                          Tuny chemikálií v rodinném domě
                            Přes deset tun nebezpečných látek zatím hasiči našli v rodinném domě v Nedvědici na Tišnovsku. Včetně silného radioaktivního zářiče a výbušné látky. Je to víc než dvojnásobek prvního odhadu.
                            27:31
                            Petice proti týrání psů
                              Miliony lidí z celého světa podepsaly petici proti týrání psů, které provází každoroční festival psího masa v jižní Číně. Asijská zpravodajka Barbora Šámalová natáčela s dobrovolníky, kteří v zemi za ochranu zvířat bojují.
                              29:52
                              Odlety na dovolenou
                                Poslední víkend před začátkem prázdnin začínají Češi hromadně odjíždět na dovolené. I proto varovalo Ministerstvo zahraničí před proměnlivou bezpečnostní situací ve světě.
                                31:00
                                Kontroly aut před cestou do zahraničí
                                  Až tři miliony Čechů plánují vyrazit na dovolenou autem. Odborníci na bezpečnost doporučují před delší a náročnější cestou důslednou kontrolu vozu; zdánlivě malá závada totiž může později způsobit velké problémy.
                                  33:03
                                  Počasí o prázdninách
                                    35:01
                                    Teplotní rekordy v Česku
                                      Na většině stanic znovu padaly rekordy pro pětadvacátý červen, pak ale přišel déšť. Pro většinu republiky dál platí výstraha před velmi silnými bouřkami a to až do brzkých ranních hodin.
                                      36:53
                                      United Islands
                                        Živý vstup redaktorky Anny Rackové.
                                        38:34
                                        ČSSD vs. Zdeněk Altner
                                          Sociální demokracie odkoupila pětimilionový dluh advokáta Zdeňka Altnera a vede vůči němu exekuci. Strana se tak podle mluvčího dostane do výhodnější pozice u soudu.
                                          38:55
                                          Požár textilního skladu v Olomouci
                                            Živý vstup redaktorky Moniky Fleischmannové.
                                            39:26
                                            Výročí války v Jugoslávii
                                              Před 25 lety 25. června 1991 vyhlásili nezávislost Slovinci a Chorvaté. Během několika dní pak začala válka v Jugoslávii, která skončila jejím rozpadem. Šlo o nejkrvavější konflikt od konce druhé světové války.
                                              Přehrát celé video
                                              Stopáž45 minut
                                              Další díl
                                              26. června 2016

                                              Přehled dílů

                                              Stopáž56 minut

                                              18. dubna

                                              Headlines — Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalixace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým městem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia litera

                                              18. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž56 minut

                                              18. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              18. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž54 minut

                                              17. dubna

                                              Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                              17. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              17. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              17. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž55 minut

                                              16. dubna

                                              Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                              16. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž55 minut

                                              16. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              16. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž55 minut

                                              15. dubna

                                              Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                              15. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž55 minut

                                              15. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              15. 4. 2024 na ČT24
                                              Stopáž49 minut

                                              14. dubna

                                              Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                              14. 4. 2024 na ČT1
                                              Stopáž49 minut

                                              14. dubna

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              14. 4. 2024 na ČT24

                                              Události na sociálních sítích

                                              Napište nám