43 minut

25. června 2016

Obsah dílu

Evropa po brexitu — Důsledky odchodu Velké Británie z EU — Média o brexitu — Jednání zakládajících členů EU — Česko-britské vztahy — Skotské referendum o odtržení od Velké Británie — Priority ČSSD pro letošní volby — Povinné vzdělávání soudců — Demonstrace slovenské extrémní pravice — Záplavy v americké Západní Virginii — Opravy návsí a náměstí — Přehlídka vojenské techniky — Tuny chemikálií v rodinném domě — Petice proti týrání psů — Odlety na dovolenou — Kontroly aut před cestou do zahraničí — Počasí o prázdninách — Teplotní rekordy v Česku — United Islands — ČSSD vs. Zdeněk Altner — Požár textilního skladu v Olomouci — Výročí války v Jugoslávii

Části dílu

00:38
Evropa po brexitu
    Velká Británie i Evropská unie se jen pomalu vyrovnávají s výsledky čtvrtečního referenda. Víc než 1,5 milionu Britů podepsalo petici za vypsání nového plebiscitu, který by rozhodnutí o vystoupení z osmadvacítky zvrátil.
    01:10
    Důsledky odchodu Velké Británie z EU
      Den po politickém zemětřesení, které otřáslo Británií i celou Evropou. I když je víkend, země zažívá hektické dění. Odtržení Skotska, další problémy ekonomiky. A hlavně otázky.
      04:17
      Média o brexitu
        O náladách ve společnosti dobře vypovídají titulní strany dnešních deníků. Třeba euroskeptický Daily Telegraph oslavuje zrod nové Velké Británie. To Financial Times vyšly téměř ve smuteční úpravě s fotografií odstupujícího britského premiéra.
        10:02
        Jednání zakládajících členů EU
          Živý vstup zpravodaje Václava Černohorského.
          13:40
          Česko-britské vztahy
            Zatímco zbytek Evropy vymýšlí další scénáře, britští diplomati ujišťují, že v dohledné době vše poběží jako v posledních letech. Britská velvyslankyně v Praze očekává, že počet Čechů pracujících na ostrovech se ještě zvýší.
            14:08
            Skotské referendum o odtržení od Velké Británie
              Živý vstup redaktorky Kataríny Sedláčkové.
              17:52
              Priority ČSSD pro letošní volby
                Podle premiéra a předsedy strany Bohuslava Sobotky bude v kampani dominovat rozvoj krajské samosprávy, udržení kvalitního zdravotnictví a zlepšení dopravní infrastruktury.
                18:51
                Povinné vzdělávání soudců
                  Ministr spravedlnosti hodlá zavést povinné kurzy s pevně daným počtem hodin - a to pro soudce. Ti se sice musí pravidelně vzdělávat už teď - Robertu Pelikánovi ale vadí, že například lekce justiční školy navštěvuje sotva polovina z nich.
                  20:48
                  Demonstrace slovenské extrémní pravice
                    Bratislava po roce opět zažila demonstraci extrémní pravice. Oproti loňským výtržnostem a potyčkám v ulicích byl ale klid. Policie zadržela jen pár jednotlivců - a to i z řad antifašistů, kteří proti akci radikálů protestovali o několik set metrů dál.
                    22:38
                    Záplavy v americké Západní Virginii
                      Nejmíň 26 lidí zemřelo při záplavách v Západní Virginii. Stovky dalších uvázly na víc než 24 hodin na nejrůznějších místech - včetně nákupního centra. Desetitisíce lidí jsou bez proudu.
                      23:03
                      Opravy návsí a náměstí
                        Víc obcí a měst začíná opravovat návsi a náměstí.
                        25:22
                        Přehlídka vojenské techniky
                          Největší přehlídka armádní pozemní techniky Bahna 2016 - do Strašic nedaleko Rokycan dorazily tisíce lidí. Prohlédli si přes pět set padesát letadel, tanků, obrněnců a dalších zbraní. Moderní výzbroj doplnilo více než sto kusů historické techniky,
                          27:07
                          Tuny chemikálií v rodinném domě
                            Přes deset tun nebezpečných látek zatím hasiči našli v rodinném domě v Nedvědici na Tišnovsku. Včetně silného radioaktivního zářiče a výbušné látky. Je to víc než dvojnásobek prvního odhadu.
                            27:31
                            Petice proti týrání psů
                              Miliony lidí z celého světa podepsaly petici proti týrání psů, které provází každoroční festival psího masa v jižní Číně. Asijská zpravodajka Barbora Šámalová natáčela s dobrovolníky, kteří v zemi za ochranu zvířat bojují.
                              29:52
                              Odlety na dovolenou
                                Poslední víkend před začátkem prázdnin začínají Češi hromadně odjíždět na dovolené. I proto varovalo Ministerstvo zahraničí před proměnlivou bezpečnostní situací ve světě.
                                31:00
                                Kontroly aut před cestou do zahraničí
                                  Až tři miliony Čechů plánují vyrazit na dovolenou autem. Odborníci na bezpečnost doporučují před delší a náročnější cestou důslednou kontrolu vozu; zdánlivě malá závada totiž může později způsobit velké problémy.
                                  33:03
                                  Počasí o prázdninách
                                    35:01
                                    Teplotní rekordy v Česku
                                      Na většině stanic znovu padaly rekordy pro pětadvacátý červen, pak ale přišel déšť. Pro většinu republiky dál platí výstraha před velmi silnými bouřkami a to až do brzkých ranních hodin.
                                      36:53
                                      United Islands
                                        Živý vstup redaktorky Anny Rackové.
                                        38:34
                                        ČSSD vs. Zdeněk Altner
                                          Sociální demokracie odkoupila pětimilionový dluh advokáta Zdeňka Altnera a vede vůči němu exekuci. Strana se tak podle mluvčího dostane do výhodnější pozice u soudu.
                                          38:55
                                          Požár textilního skladu v Olomouci
                                            Živý vstup redaktorky Moniky Fleischmannové.
                                            39:26
                                            Výročí války v Jugoslávii
                                              Před 25 lety 25. června 1991 vyhlásili nezávislost Slovinci a Chorvaté. Během několika dní pak začala válka v Jugoslávii, která skončila jejím rozpadem. Šlo o nejkrvavější konflikt od konce druhé světové války.
                                              Přehrát celé video
                                              Stopáž45 minut
                                              Další díl
                                              26. června 2016

                                              Přehled dílů

                                              Stopáž55 minut

                                              7. května

                                              Headlines — Kandidát na uvolněné místo ministra — Priority ministerského kandidáta — Kdo je Marek Ženíšek — Izraelské jednotky v Rafahu — Dohoda o příměří — Podmínky příměří přijatelné pro Izrael — Úřední změna pohlaví — Údajné zmaření atentátu na ukrajinského prezidenta — Pokles průmyslu i stavebnictví — Rozpočtové určení daní — Útoky na německé poitiky — Putin složil prezidentskou přísahu — Všechny barvy samoty s Milenou Steinmasslovou — Policejní dohled nad hokejovým mistrovstvím — Produkce českých pivovarů — Dopravní kolaps po nehodě na okruhu — Omezení dodávek léku pro alergiky a astmatiky — Tornádo u Adamova — Bouřky na jihu Čech — Předpověď počasí — Kompenzace za úrodu poškozenou mrazy — Firma Malina v konkurzu — Vyšetřování výrobce letadel Boeing — Razie u europoslance Kraha — Nový děkan Národhospodářské fakulty VŠE — Čínský prezident ve Francii — Vláda o hnědouhelných jámách — Ocenění novináři — Zdvihadlo na Slapech — Zapojení zdravotníků z ciziny — Nastražené kamení na kolejích — Kontroly nelegální migrace — Diagnostika chronické únavy — Noční běh pro Světlušku

                                              7. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž55 minut

                                              7. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              7. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž54 minut

                                              6. května

                                              Jak pomoct českému hospodářství — Návrhy na podporu ekonomiky — Protest odborů — Schůze vlády — Izraelská ofenziva v Rafáhu — Předvolání ruského velvyslance — Zájem o program Oprav dům po babičce — Huť Liberty plánuje úplně odstavit koksovnu — Varování před silnými bouřkami — Prezident Si Ťin-pching v Paříži — Zásady právního státu v Polsku — Aiko na Eurovision Song Contest — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Incident z Konvoje svobody — Rok od korunovace Karla III. — Černý kašel v ČR — Požár rodinného domu ve Staré Boleslavi — Lístky na hokejové MS — Zaměstnanecké benefity — Nezaměstnanost — Brigády pro čtrnáctileté — Zproštění obžaloby učitelky Bednářové — Povodně v jižní Brazílii — Moderní výbava pro ukrajinské vojáky — Stávka novinářů v Itálii — Stavba dálnice D35 — Pilotní projekt mobilní pošty — Los v Krkonoších — Rekonstrukce starých nádraží — Ocenění pro biologa Juliuse Lukeše — Den památky šoa a hrdinství — Křest knihy Hany Sternlichtové v Tel Avivu — Zadržení českého faráře ve Vatikánu — Ocenění pro dobrovolníky Českého červeného kříže — Studentský majáles v Olomouci

                                              6. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              6. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              6. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž50 minut

                                              5. května

                                              Posun důchodového věku — Reforma penzí — Dopady částí důchodové reformy na veřejné finance — Hamás se přihlásil k raketovému útoku na přehod Kerem Šalom — Demonstrace za návrat izraelských rukojmích — Vláda odvolala velvyslance v Rusku — České zastoupení v Rusku — Výpověď bez udání důvodu — Spor o výpověď bez udání důvodu — Požár ve Frýdku-Místku — Čínský prezident Si Ťin Pching na návštěvě Evropy — Čínské domácnosti se propadly do dluhů — Zemřela herečka Simona Postlerová — Souboj o jaderný tendr — Radnice v Hřensku má nové vedení — Madonna na pláži Copacabana — Pomoc pečujícím rodinám — Nehod na elektrokolech přibývá — Dopravní nehody s koly — Nová cyklostezka kolem Lipna — Zájem o trailovou cyklistiku roste — Protivládní demonstrace v Maďarsku — Uctění památky padlých v Pražském povstání — Vrcholí Slavnosti svobody v Plzni — Likvidace přemnožených nutrií, mývalů a ondater — Mladík srazil čtyři chodce — Pražský maraton ovládli Etiopané — Na sankčním seznamu vůči Rusku bude i Voice of Europe — Ruská propaganda v Lotyšsku — Helena Langšádlová oficiálně končí — Výstava Jaroslava Róny v Trafo Gallery

                                              5. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž50 minut

                                              5. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              5. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž50 minut

                                              4. května

                                              Zrušení pošty v Jindřišské — Prodej nemovitostí České pošty — Hospodaření České pošty — Útok ruských dronů na východě Ukrajiny — Problémy a rizika e-shopů — Vážná nehoda na D1 — Situace na D1 po vážné nehodě — Jednání o navrácení izraelských rukojmí — Khan ovládl londýnské volby — Požár v Tlumačově — Den Hvězdných válek — Daňové slevy na děti — Protipovodňové cvičení — Rok od tragického požáru v Brně — Kampaň před volbami do Evropského parlamentu — Lidská hlava v řece Radbuze — Bilance nového radaru v Liberci — Vyšší ochrana půdy — Spory o nové výstavby v obcích — Spor taxikářů s Uberem — Ruské kyberútoky na Polsko — Propalestinské demonstrace v USA — Krevní testy na Alzheimerovu chorobu — Scholz odsoudil útok na lídra kandidátky saské SPD do EP — Jarní úklid Sprévy — Maraton uzavře centrum Prahy — Slavnosti svobody v Plzni — Na školách chybí místa pro ukrajinské děti

                                              4. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž50 minut

                                              4. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              4. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž54 minut

                                              3. května

                                              Kyberútoky na Česko — Kyberútoky na české instituce — Skupina Fancy Bear — Hrozba kyberútoků — Pavel Tuleja ministrem nebude — Tuleja se vzdal nominace — Populace stárne — Analýza zdravotnictví — Plány Ministerstva zdravotnictví — Stavba D1 u Přerova — Turecko přestalo obchodovat s Izraelem — Izraelští vojáci přijedou do Česka — Cirk La Putyka slaví 15 let — Kovosvit ze Sezimova Ústí podal návrh na moratorium — Ochrana zemědělského půdního fondu — Start rakety Falcon 9 byl viditelný i ze Slovenska — Týden do šampionátu v hokeji — Vykolejení vlaku u Klínce — Trasa vykolejeného vlaku — Vyšetřování vykolejeného vlaku — Pavel kritizoval kampaň SPOLU i výroky Babiše — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Ruské stanoviště na Kurilských ostrovech — Macron připustil možnost vyslání vojáků na Ukrajinu — Sněmovna o návykových látkách — Výročí Pražského povstání — Začaly Slavnosti svobody v Plzni — Multikulturalismus na školách ve Velké Británii — Nové nádraží ve Vsetíně — Paradoxní situace v Nigeru — Čínská sonda zamířila na odvrácenou stranu Měsíce — Architektonická soutěž na školku ve Vimperku — Vývoj nového dílu počítačové hry Kingdom Come — Sklizeň sena v Plzeňském kraji

                                              3. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              3. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              3. 5. 2024 na ČT24

                                              Události na sociálních sítích

                                              Napište nám