45 minut

23. srpna 2015

Obsah dílu

Plány na nové ministerstvo — Plány na nové ministerstvo — Otevření řecko-makedonské hranice — Uprchlická krize v Makedonii — Prodražení unikátních nápadů — Pátrání po zdroji znečištění — Převod drážního majetku — Cvičení vojáků proti ISIS — Otevření britské ambasády v Íránu — Komplikace na D1 — Radek Jaroš na Cestě vzhůru — Prarodiče na pečovatelské dovolené — Požár haly ve Vysočanech — Romské potíže s odlety do Kanady — Zájem o povinné ručení — Prevence onkologických onemocnění — Rakovina děložního čípku — První verdikt v kauzách kolem Krejčíře — Propuštění opozičních politiků — Bydlení pro handicapované — Výročí romského holocaustu — Plány na opravu vagonů vlaků ČD — Nález antických rozvalin

Části dílu

00:34
Plány na nové ministerstvo
    Počet ministerstev by se mohl zvýšit. Pavel Bělobrádek dokončil plán, jak by měl vypadat nový resort starající se o vědu. Oficiální názvem má být Ministerstvo výzkumu a vývoje.
    04:07
    Plány na nové ministerstvo
      Hostem Událostí je Pavel Bělobrádek, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
      06:38
      Otevření řecko-makedonské hranice
        Makedonie umožnila po několika dnech tisícům uprchlíků vstup do země. Její policisté hranici s Řeckem přestali blokovat v sobotu večer.
        09:10
        Uprchlická krize v Makedonii
          Vstup zpravodaje Davida Miřejovského z Makedonie.
          10:00
          Prodražení unikátních nápadů
            Až stonásobně by se mohla českým firmám prodražit ochrana patentů. Poplatky v řádu desítek milionů korun jsou totiž součástí návrhu na vznik Jednotného patentového soudu Evropské unie.
            12:05
            Pátrání po zdroji znečištění
              Živý vstup redaktorky Terezy Stárkové.
              14:26
              Převod drážního majetku
                Převod 1 600 nádražních budov od Českých drah ke správě železnic by se mohl stihnout už ke konci roku. Plán skoro dva roky vázl na sporech o cenu. Teď už je, podle zjištění ČT, prakticky hotový posudek, který určil cenu 3,2 miliardy.
                15:27
                Cvičení vojáků proti ISIS
                  Spojené státy chtějí vytvořit až 15 tisícovou armádu ze syrských povstalců - proti radikálnímu hnutí Islámský stát – zatím jich ale vycvičily jen přes pět desítek.
                  17:23
                  Otevření britské ambasády v Íránu
                    Britský ministr zahraničí v Teheránu po čtyřech letech otevřel britskou ambasádu. Zastupitelský úřad nefungoval od listopadu 2011, kdy na něj zaútočily stovky íránských demonstrantů.
                    17:40
                    Komplikace na D1
                      Živý vstup redaktorky Blanky Poulové.
                      18:50
                      Radek Jaroš na Cestě vzhůru
                        Horolezec Radek Jaroš dnes zahajuje novou expedici. Tentokrát ale v suchu a teple. Jediný Čech, kterému se zatím podařilo zdolat všech 14 osmitisícovek uvede osobně v několika městech film o své Cestě vzhůru.
                        21:21
                        Prarodiče na pečovatelské dovolené
                          Ještě před důchodem na rodičovskou dovolenou - takovou možnost navrhuje seniorům opoziční TOP09. Matkám by se podle nich usnadnil návrat do práce, lidem ve vyšším věku zase snížila nezaměstnanost.
                          23:46
                          Požár haly ve Vysočanech
                            Desítky hasičů po většinu dne zaměstnal požár v areálu bývalé ČKD v pražských Vysočanech. Pomáhal i vrtulník. Ve skladech byly tlakové lahve; hrozil výbuch. Podle záchranářů nebyl nikdo zraněn. Hořet začalo už včera večer.
                            24:59
                            Romské potíže s odlety do Kanady
                              Čeští Romové mají znovu potíže s odlety za oceán. Jedna z leteckých společností v posledních týdnech odmítla několik lidí pustit na palubu - soukromí bezpečnostní pracovníci přitom rozhodují u odbavovacích přepážek.
                              27:43
                              Zájem o povinné ručení
                                Čeští řidiči se nebojí připlatit za povinné ručení. Už víc než polovina majitelů osobních aut má zřízený vyšší pojistný limit, než je ten zákonný - tedy 35 milionů korun. A i ten je vyšší než určuje evropská legislativa.
                                29:58
                                Prevence onkologických onemocnění
                                  Adresné zvaní na preventivní screeningová vyšetření bylo efektivní. Ukazují to data zdravotních pojišťoven. Podle VZP se to nejvíce projevilo na vyšetření tlustého střeva. Celkem pojišťovny poslali tři a půl milionu pozvánek.
                                  33:10
                                  Rakovina děložního čípku
                                    Právě na prevenci rakoviny děložního čípku upozornila nedávná kampaň Měsíc raka. Spustila ji Lucie Bittalová, která přiznala: podcenila jsem prevenci a vážně onemocněla.
                                    34:49
                                    První verdikt v kauzách kolem Krejčíře
                                      Jihoafrická policie očekává už zítra první výrazné vítězství v kauzách kolem Radovana Krejčíře. Soud má vynést první verdikt v případu, v němž je podnikatel obžalovaný z mučení, vydírání a únosu.
                                      37:24
                                      Propuštění opozičních politiků
                                        Běloruský prezident Alexandr Lukašenko propustil z vězení šest opozičních politiků. Mezi nimi i bývalého prezidentského kandidáta Mikalaje Statkeviče.
                                        37:40
                                        Bydlení pro handicapované
                                          Rozpouštění někdejších velkokapacitních Ústavů sociální péče pokračuje. Klienty čeká úplně nová, samostatnější etapa života. V malých komunitách, už ale ne v izolaci. Teď aktuálně končí ústav v Zašové na Vsetínsku i Velehradě na Uherskohradišťsku.
                                          39:22
                                          Výročí romského holocaustu
                                            V Hodoníně u Kunštátu si lidé připomněli 72 let od transportu Romů do vyhlazovacího tábora v Osvětimi.
                                            39:36
                                            Plány na opravu vagonů vlaků ČD
                                              41:23
                                              Nález antických rozvalin
                                                Archeology i milovníky antiky nadchl poslední objev na severu Izraele. Podařilo se tam nalézt vůbec první stálý vojenský tábor na východě někdejší Římské říše. Základna měla na tehdejší dobu obří rozměry - hostila šest tisíc vojáků.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž48 minut
                                                Další díl
                                                24. srpna 2015

                                                Přehled dílů

                                                Stopáž54 minut

                                                28. března

                                                Headlines — Jednání o důchodové reformě — Změny v důchodech — Zpomalení růstu nových důchodu — Debaty o důchodové reformě — Slovensko před volbou prezidenta — Záměna pacientek ve FN Bulovka — Ceny energií dál klesají — Útok na předměstí Moskvy — Kontroly na silnicích — Zásahy Daňové Kobry — Poselství Karla III. — 100 let Krvavého románu Josefa Váchala — Vývoj růstu HDP — Zásah proti ruské vlivové síti — Průměrné ceny pohonných hmot — Požár střechy domu na Václavském náměstí — Včasné odhalení rakoviny díky screeningu — Začíná sezóna památek — Návštěvnost památek ve správě NPÚ — Noví nájemníci Zlaté uličky — 25 let vězení za trýznivou vraždu seniorky — Kampaň na podporu obětí trestných činů — Spor o dovoz zemědělských plodi — Odvrácený útok na město Kupjansk — Nové osvětlení v okolí Klánovického lesa — První past na sršeň asijskou — Hydroponické systémy — Daně z příjmů pro seniory — Dopad války na ekonomiku — Posilování spojů — Ochrana mláďat pomocí dronů — Festival Spectatulare

                                                28. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                28. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                28. 3. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                27. března

                                                Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propouštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                                27. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                27. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                27. 3. 2024 na ČT24
                                                Stopáž53 minut

                                                26. března

                                                Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                                26. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž53 minut

                                                26. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                26. 3. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                25. března

                                                Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                                25. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                25. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                25. 3. 2024 na ČT24
                                                Stopáž51 minut

                                                24. března

                                                Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                                24. 3. 2024 na ČT1
                                                Stopáž51 minut

                                                24. března

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                24. 3. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám