44 minut

13. dubna 2014

Obsah dílu

Další střety na Ukrajině — Další střety na Ukrajině — Další střety na Ukrajině — Nový policejní prezident — Nový policejní prezident — Identita Čecha nalezeného v Norsku — Maraton v Bostonu 2014 — Bohoslužba papeže na Květnou neděli — Pašije odstartovaly svatý týden — Maturity se budou znovu měnit — Rušení poboček České pošty — Špionážní drony KLDR — Neplodnost českých mužů — Fungování družstevních záložen — Pití alkoholu na veřejnosti — Nákupy před Velikonocemi — Otevírací doby obchodů — Osvědčení protikomunistického bojovníka — Kapesní krádeže v Praze — Požár ve Valparaisu — Pochod Za život — Letecký pomník poničený vandaly — Hra na hudební nástroje

Části dílu

00:33
Další střety na Ukrajině
    Krvavé střety a první mrtvý na východě Ukrajiny. U Slavjansku zemřel při střetu s proruskými separatisty důstojník armády. Stoupenci Moskvy zaútočili na sídla úřadů taky v dalších městech.
    03:20
    Další střety na Ukrajině
      Živý vstup zpravodaje Josefa Pazderky
      06:28
      Další střety na Ukrajině
        O situaci na Ukrajině bude zítra jednat Evropská unie. Ministři zahraničí členských zemí včetně českého Lubomíra Zaorálka se sejdou v Lucemburku.
        06:41
        Nový policejní prezident
          Policie má opět svého šéfa. Do jejího čela se postaví dosavadní náměstek Tomáš Tuhý. Do funkce ho jmenoval ministr vnitra Milan Chovanec.
          09:54
          Nový policejní prezident
            Živý vstup redaktora Michala Cagaly
            11:36
            Identita Čecha nalezeného v Norsku
              Čech nalezený v Norsku už si vzpomíná na to, kdo je, a mluví rodnou řečí. Pomohl tomu i sobotní tříhodinový telefonát s rodiči, uvedla norská veřejnoprávní televize.
              11:59
              Maraton v Bostonu 2014
                Boston zpřísňuje bezpečnostní opatření pro letošní maraton. Před rokem v cíli závodu zemřeli při teroristickém útoku bratrů Carnajevových tři lidé a víc než 260 bylo zraněno.
                14:32
                Bohoslužba papeže na Květnou neděli
                  Bohoslužbou na Květnou neděli zahájil papež František na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu oslavy svatého týdne, které budou vrcholit velikonočními svátky.
                  15:18
                  Pašije odstartovaly svatý týden
                    V Česku velikonoční týden odstartovaly pašijové hry. Dramatické zpracování příběhu Ježíše Krista se bude až do pátku konat téměř v každém českém městě. Letos se mezi pořadatele poprvé zapojil i Pražský hrad spolu s arcibiskupem Dominikem Dukou.
                    17:51
                    Maturity se budou znovu měnit
                      Maturity se budou znovu měnit. Končí totiž smlouvy s dodavateli, kteří ji zabezpečují, a ministr plánuje i změny vlastních zkoušek.
                      20:27
                      Rušení poboček České pošty
                        Česká pošta by mohla příští rok od státu dostat zhruba 300 milionů korun. V Otázkách Václava Moravce to řekl ministr vnitra Milan Chovanec. Opatřením chce zabránit rozsáhlejšímu rušení poboček.
                        21:17
                        Špionážní drony KLDR
                          Mezi Severní a Jižní Koreou opět roste napětí, tentokrát kvůli nálezu tří severokorejských špionážních dronů, které ztroskotaly u jižního souseda.
                          23:27
                          Neplodnost českých mužů
                            Počet neplodných mužů roste, nejvíc v Moravskoslezském a Ústeckém kraji. Odhalil to průzkum tamních lékařů.
                            25:10
                            Fungování družstevních záložen
                              Pravidla pro fungování družstevních záložen by se měla zpřísnit. Viceguvernér České národní banky Vladimír Tomšík v polední diskusi České televize navrhl, aby mohly poskytovat úvěry pouze svým členům.
                              25:32
                              Pití alkoholu na veřejnosti
                                Téměř tři sta tisíc korun vybrali od začátku roku pražští strážnící na pokutách za pití alkoholu na veřejnosti. To je čtyřikrát víc než za stejné období vloni. Může za to hlavně větší počet míst, kde se v metropoli nesmí pít.
                                28:00
                                Nákupy před Velikonocemi
                                  Obchodníci mají poslední týden na to, aby prodali velikonoční zboží. A letos to bude zase o něco těžší. Většina Čechů chce totiž na svátcích jara výrazně ušetřit jak na jídle, tak na dekoracích.
                                  31:10
                                  Otevírací doby obchodů
                                    Zavřené obchody o svátcích. Nápad, o kterém se už několik let diskutuje mezi politiky. Podle nejnovějšího průzkumu by to Čechům ani nevadilo.
                                    33:15
                                    Osvědčení protikomunistického bojovníka
                                      Do konce března získalo osvědčení protikomunistického bojovníka skoro 500 lidí.
                                      35:19
                                      Kapesní krádeže v Praze
                                        Brzký začátek turistické sezony přinesl i vyšší počet kapesních krádeží. Šestici zlodějů zadržel speciální policejní tým Kapsa.
                                        37:19
                                        Požár ve Valparaisu
                                          Rozsáhlý požár v chilském přístavním městě Valparaiso už zničil víc než 500 domů a o život připravil nejmíň osm lidí. Tisíce obyvatel musely před živlem uprchnout.
                                          37:42
                                          Pochod Za život
                                            V Bratislavě vyvrcholily pochody Za život. Desetitisíce Slováků na nich v minulých měsících demonstrovaly proti umělému přerušení těhotenství a také za tradiční rodinu.
                                            39:41
                                            Letecký pomník poničený vandaly
                                              Jeden z největších leteckých pomníků z první republiky u Hrdějovic nedaleko Českých Budějovic se podařilo zachránit. Šestimetrový monument v polích ničili vandalové.
                                              40:37
                                              Hra na hudební nástroje
                                                Zájem o hru na klavír i o samotné nástroje roste. K pianům totiž usedají děti z populačně silných ročníků. Ceny nástrojů jsou ovšem vysoké.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž49 minut
                                                Další díl
                                                14. dubna 2014

                                                Přehled dílů

                                                Stopáž55 minut

                                                15. května

                                                Headlines — Atentát na slovenského premiéra — Roberta Fica postřelili v Handlové — Co se stalo na náměstí v Handlové — Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica — Zasedání slovenské vlády v Handlové — Kde je Handlová — Policejní vyšetřování na náměstí v Handlové — Podezřelého policie zadržela na místě — Reakce od slovenských politiků — Reakce na atentát na Roberta Fica — Útok odsoudili politici z ČR — Reakce na střelbu ze zahraničí — Ruská ofenziva severně od Charkova — Trh s hypotékami — Zemřel Vlastimil Harapes — Výsledky přijímacích zkoušek na SŠ — Úspěšnost uchazečů — Problémy s přijámacími zkouškami — Výsledky přijímacích zkoušek — Pátrání po uprchlém vězni ve Francii — Prodej poštovní budovy v Jindřišské ulici — Soud v kauze kupčení s byty v Brně — Protesty v Gruzii — Bronzový úspěch českých parahokejistů — Zadržování vody v krajině — Problémy astmatiků — Návrh na růst koncesionářských poplatků — Nábor vojáků do armády — Prahou prošlo Svatojánské procesí — Stav slovenského premiéra Roberta Fica

                                                15. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                15. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                15. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                14. května

                                                Headlines — Schválení migračního paktu — Zapojení třetích zemí do řešení migrace — Detaily nové dohody — Spolupráce států EU v řešení migrace — Jmenování ministra pro vědu a výzkum — Úsporné spotřebiče — Ministr zahraničí USA na Ukrajině — Boje na Ukrajině — Pokus o odvolání dvou slovenských ministryň — Debaty o zavedení bankovní daně — Jednání o kolektivní smlouvě v huti Liberty — Zisky ČEZ v prvním čtvrtletí — Poslední rozloučení se Simonou Postlerovou — Protesty v Gruzii — Záměna pacientek v nemocnici na Bulovce — Vyhodnocení přijímacích zkoušek na SŠ — Odstřel mostu v Baltimoru — Pravidla paliativní péče — Letecké cvičení Lion Effort — Program cvičení Lion Effort — Místním vadí hluk z armádního letiště — Požár chlévu pro telata — Nový tunel v Českých Budějovicích — Samosběr jahod — USA a cla na čínská elektroauta — Předsedkyně sněmovny v Pobaltí — Útok na policisty na severu Francie — Průzkum podzemních vod v Karlových Varech — Příprava stavby tramvajové trati přes Václavské náměstí — Nová lůžka pro dětskou psychiatrickou péči — Přibývá zločinů z nenávisti — Nové soví voliéry v Borových lesech — Návrh na zvýšení koncesionářských poplatků — Začíná filmový festival v Cannes

                                                14. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                14. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                14. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                13. května

                                                Rychlejší růst cen — Inflace v dubnu — Které zboží a služby nejvíce zdražily — Měnová politika ČNB — Ruský postup v okolí Charkova — Nový ruský ministr obrany — Protesty v Tbilisi — Příprava na stavbu nových jaderných bloků — Soud v kauze uplácení kolem rozdělování bytů v Brně — Izraelský postup v Pásmu Gazy — Zemřel Josef Michl — Festival Pražské jaro — Cvičení Lion Effort — Nominace za ČR do Evropské komise — Nehoda kamionu — Zápas hokejové reprezentace se Švýcarskem — Studie o intimním chováním Čechů — Sledování pornografie — Sexuální potíže — Historie seznamek a inzerátů — Premiér Fiala v Římě — Zveřejňování trestních rozsudků — Komplikace v přijimacích zkouškách na SŠ — Převod majetku na obce — Voda u Turowa — Změny ve vyšetřování korupce na Slovensku — Volby v Litvě — Šíření černého kašle — Ocenění webových portálů obcí a měst — Sledování německé strany AfD — Katalánští separatisté ztratili většinu v parlamentu — Betonování dna pod mostem u Pardubic — Natáčení vánoční pohádky

                                                13. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                13. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                13. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž48 minut

                                                12. května

                                                Nižší než plánované výdaje na obranu — Modernizace české armády — Výdaje na obranu — Válka na Ukrajině — Volby do Evropského parlamentu — Medvěd ve Zlíně — Vazby pro podvodníky — Otevření památníku v Letech pro veřejnost — Požár nákupního centra ve Varšavě — Zahradnictví plná zákazníků — Zahajovací koncert festivalu Pražské jaro — Odložené přijetí eura — Debata o přijetí eura — Opravené testy v Dipsy — Vývoj inflace — Odhalení množírny psů na Olomoucku — Pokles spotřeby piva — Produkce piva v ČR — Potíže hospod na venkově — Vojenské dodávky pro Rusko — Kompenzace pěstitelům za mrazy — Dodržování zákazu kočárů — Operace dětí se vzácnou nemocí — Parlamentní volby v Katalásnku — 30 let od krachů bank — Traktor zastavil vlaky — Opravy katedrály Notre-Dame — Výsledky Eurovize

                                                12. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž48 minut

                                                12. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                12. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž49 minut

                                                11. května

                                                Končí Národní rozvojový fond — Fond nepodpořil ani jeden projekt — Nová bankovní daň na Slovensku — Boje v Gaze — Policejní dohled nad akcemi v hlavním městě — Němečtí Rammstein v Letňanech — Válka na Ukrajině — Protesty v gruzínském Tbilisi — Vykradené chaty a chalupy — Nehoda na Plzeňsku — Vyloučení z Eurovize — Adaptace románu Bílá Voda v Národním divadle — Peněžité tresty za zločiny — Systém nemocenského pojištění — Unikátní rekonstrukce obličeje mladé ženy — Varování před medvědem na Zlínsku — Polární záře nad Českem — Zahájení hlavní sezóny v českých lázních — Lázeňský pobyt — Zkušenosti s pobytem v českých lázních — Slatinné koupele v Třeboni — Český export na Ukrajinu — Záplavy v Afghánistánu — Zdržení na cestě do Krkonoš — Krádež části trakčního vedení — Úprava mysliveckého zákona — Gaia - jméno nejmladší gorily v pražské zoo — Rozloučení s mladým fotbalistou — Běh pro Paměť národa — 10. ročník stepařského festivalu v Plzni

                                                11. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž49 minut

                                                11. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                11. 5. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám