50 minut

27. června 2013

Obsah dílu

Headlines — Tři potvrzení ministři — Pavel Kohout do vlády? — ČSSD vyzve Benešovou k odchodu ze strany — Nutné změny v Ústavě ČR — Razie u Rittigových advokátů — Nezaměstnanost v EU — Zemanova setkání a projevy v Německu — Z Tábora do Veselí nad Lužnicí už vede dálnice — Dětské tábory a rizika po povodních — Kauza Rath míří k soudu — MAFRA Andreje Babiše — Po povodňové vlně přichází vlna propouštění — Případ Snowden — Půl milionu za pivovar — Obří tokamak na jihu Francie — Výstava Peníze, nebo život

Části dílu

00:00
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:43
    Tři potvrzení ministři
      Jiří Rusnok má do své vlády potvrzené zatím tři ministry. S Miroslavem Tomanem se dnes dohodl na tom, že povede zemědělství. Martinu Holcátovi dal nabídku, aby stál v čele resortu zdravotnictví. Jaromír Schling by se mohl stát ministrem dopravy.
      05:07
      Pavel Kohout do vlády?
        Do Kramářovy vily dnes dorazil i spisovatel Pavel Kohout. Mohl by se stát kandidátem do nové vlády. Zatím ale není jisté, na jaký post. Celý den média spekulovala o tom, že by mohl být ministrem kultury.
        09:30
        ČSSD vyzve Benešovou k odchodu ze strany
          Sociální demokracie vyzve Marii Benešovou, aby opustila stranu. Uvedl to předseda Bohuslav Sobotka.
          12:45
          Nutné změny v Ústavě ČR
            Miloš Zeman podle pravice jmenováním Jiřího Rusnoka premiérem překročil ústavní zvyky. Změny budou nutné, shodují se politici.
            15:10
            Razie u Rittigových advokátů
              Policie pokračuje v prohlídkách u politiků a ve firmách spojených s kontroverzními podnikateli. Detektivové dnes obsadili kanceláře právníků zastupujících mimo jiné lobbistu Ivo Rittiga a zabavili řadu dokumentů.
              18:04
              Nezaměstnanost v EU
                Začíná summit, kde se bude rozhodovat o poskytnutí miliard eur na boj s nezaměstnaností mladých Evropanů.
                20:10
                Zemanova setkání a projevy v Německu
                  Historie patří historikům a politikům budoucnost - přesně tak odpověděl prezident Miloš Zeman na otázku ohledně protiněmeckých tónů ve volební kampani. Dotaz padl na Humboldtově univerzitě, kde prezident přednášel projev o budoucnosti Evropy.
                  25:02
                  Z Tábora do Veselí nad Lužnicí už vede dálnice
                    Jihočeská část dálnice D3 je delší o 25 kilometrů. Motoristům se otevře zítra ráno.Pro jejich cestu z Prahy do českých Budějovic je nový dálniční úsek velkou úsporou času. Obce v okolí stávající silnice E 55 zase zbaví tranzitní dopravy
                    26:58
                    Dětské tábory a rizika po povodních
                      Blíží se prázdniny a s nimi taky dětské tábory. Jejich provozovatelé hlavně v oblastech postižených povodní naposledy kontrolují popadané stromy a podmáčenou půdu.
                      28:44
                      Kauza Rath míří k soudu
                        Ostře sledovaná kauza poslance Davida Ratha míří k soudu - hlavní líčení začne sedmého srpna. Krajský soud v Praze počítá s tím, že potrvá minimálně čtvrt roku. V kauze s celkem jedenácti obžalovanými totiž bude vypovídat 68 svědků.
                        35:54
                        MAFRA Andreje Babiše
                          Nový vlastník mediální skupiny MAFRA Andrej Babiš nechce nijak zasahovat do obsahu médií. Šéfredaktorům vzkázal, ať si píšou, co chtějí.
                          38:25
                          Po povodňové vlně přichází vlna propouštění
                            Nejvíc lidí přijde o práci v zemědělství a pak ve službách. Třeba v Děčíně bylo kvůli velké vodě propuštěno na sto lidí. Podnikatelé, kterým povodeň zničila živnost, totiž nemají peníze na platy a často jim chybí i na samotné opravy.
                            40:40
                            Případ Snowden
                              Případ Snowden bude vyřešen běžnou právní cestou, řekl americký prezident Barack Obama.
                              42:44
                              Půl milionu za pivovar
                                Půl milionu korun dostaly při prodeji pivovaru v Náchodě nadační fond a sdružení viceprezidentky NKÚ Zdeňky Horníkové. Peníze inkasovaly od firem kolem pivovarnické skupiny LIF, které Náchod pivovar prodal. A Zdeňka Horníková tomu podle soudu pomohla.
                                44:49
                                Obří tokamak na jihu Francie
                                  Projekt zemí vyspělého světa má dokázat, že energie se dá získávat nejenom rozpadem atomů, ale taky opačnou cestu, která je bezpečnější - jejich spojováním.
                                  46:42
                                  Výstava Peníze, nebo život
                                    Vymačkat pin, sjednat úvěr nebo zkontrolovat výpis účtu - každodenní úkony, které se ale malé dítě musí nejprve naučit. Jak nakládat s penězi si teď mohou školáci vyzkoušet v Muzeu hlavního města Prahy.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž50 minut
                                    Další díl
                                    28. června 2013

                                    Přehled dílů

                                    Stopáž54 minut

                                    13. května

                                    13. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž54 minut

                                    13. května

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    13. 5. 2024 na ČT24
                                    Stopáž48 minut

                                    12. května

                                    Nižší než plánované výdaje na obranu — Modernizace české armády — Výdaje na obranu — Válka na Ukrajině — Volby do Evropského parlamentu — Medvěd ve Zlíně — Vazby pro podvodníky — Otevření památníku v Letech pro veřejnost — Požár nákupního centra ve Varšavě — Zahradnictví plná zákazníků — Zahajovací koncert festivalu Pražské jaro — Odložené přijetí eura — Debata o přijetí eura — Opravené testy v Dipsy — Vývoj inflace — Odhalení množírny psů na Olomoucku — Pokles spotřeby piva — Produkce piva v ČR — Potíže hospod na venkově — Vojenské dodávky pro Rusko — Kompenzace pěstitelům za mrazy — Dodržování zákazu kočárů — Operace dětí se vzácnou nemocí — Parlamentní volby v Katalásnku — 30 let od krachů bank — Traktor zastavil vlaky — Opravy katedrály Notre-Dame — Výsledky Eurovize

                                    12. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž48 minut

                                    12. května

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    12. 5. 2024 na ČT24
                                    Stopáž49 minut

                                    11. května

                                    Končí Národní rozvojový fond — Fond nepodpořil ani jeden projekt — Nová bankovní daň na Slovensku — Boje v Gaze — Policejní dohled nad akcemi v hlavním městě — Němečtí Rammstein v Letňanech — Válka na Ukrajině — Protesty v gruzínském Tbilisi — Vykradené chaty a chalupy — Nehoda na Plzeňsku — Vyloučení z Eurovize — Adaptace románu Bílá Voda v Národním divadle — Peněžité tresty za zločiny — Systém nemocenského pojištění — Unikátní rekonstrukce obličeje mladé ženy — Varování před medvědem na Zlínsku — Polární záře nad Českem — Zahájení hlavní sezóny v českých lázních — Lázeňský pobyt — Zkušenosti s pobytem v českých lázních — Slatinné koupele v Třeboni — Český export na Ukrajinu — Záplavy v Afghánistánu — Zdržení na cestě do Krkonoš — Krádež části trakčního vedení — Úprava mysliveckého zákona — Gaia - jméno nejmladší gorily v pražské zoo — Rozloučení s mladým fotbalistou — Běh pro Paměť národa — 10. ročník stepařského festivalu v Plzni

                                    11. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž49 minut

                                    11. května

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    11. 5. 2024 na ČT24
                                    Stopáž53 minut

                                    10. května

                                    Hokejové MS v Praze a Ostravě — Fanoušci v centrech Prahy a Ostravy — Zisky z hokejového mistrovství — Hokejové MS v Ostravě — Projednávání korespondenční volby — Nová vlna ruské ofenzivy — Ruské útoky na ukrajinský Charkov — Zuzana Čaputová v Kyjevě — Protesty zemědělců — Dubnová nezaměstnanost: 3,7 % — Růst tržeb za služby — Postavení Palestiny ve strukturách OSN — Další omezení pro turisty na Baleárských ostrovech — Výstava Contemporary Problems Milana Caise — Návrh na jmenování Marka Ženíška — Počet hostů ubytovacích zařízení — Pátrání po generálovi ruské tajné služby — Požár v přírodní rezervaci Příhrazské skály — Bezpečnost při hokejovém MS — MS v hokeji 2024 — Cesty fanoušků na zápasy — Pletení hokejových ponožek — Loděnice v Děčíně v konkurzu — Protest polských zemědělců — Celosvětová opatření WHO — Vydání šesti Čechů z Ukrajiny — Setkání vedoucích kanceláří — Pád autobusu do řeky — Úložiště jaderného paliva ve Finsku — Uzavřený železniční přejezd — Cena pro zachránce židovských životů — Zlín patří modernímu designu

                                    10. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž53 minut

                                    10. května

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    10. 5. 2024 na ČT24
                                    Stopáž54 minut

                                    9. května

                                    Sněmovna o korespondenční volbě — Výhrady opozice ke korespondenční volbě — Návrh korespondenční volby — Debata o korespondenční volbě — Přerušení dodávek leteckých pum USA do Izraele — Zalužnyj velvyslancem v UK — Tržby obchodníků rostou — Prognóza vývoje české ekonomiky — Vojenská přehlídka v Moskvě — Policie o vlajce se svastikou — Druhé semifinále Eurovize s českou účastí — Neobsazený post ministra pro vědu, výzkum a inovace — Průměrné ceny pohonných hmot — Zkáza po tornádech ve Spojených státech — Trestní oznámení na advokáty — Srážky zmírnily sucho — Hokejový turnaj už zítra — 50 let pražského metra — Trestní oznámení po auditu v NSA — Uzavření dolu ČSA — Protesty v Gruzii — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Chybějící místa v mateřských školách — Zabezpečení skály u Brošova — Vyprošťování vykolejených vagonů — Čínský prezident v Maďarsku — Pád zdi na seniorky — Vlk na předměstí Plzně — Poutní cesta z Istanbulu na Velkou Moravu

                                    9. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž54 minut

                                    9. května

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    9. 5. 2024 na ČT24

                                    Události na sociálních sítích

                                    Napište nám