45 minut

23. března 2013

Obsah dílu

Soudci bojují o své platy — SPOZ zvolila nového předsedu strany — Pozdní proplácení faktur — Krize Kypru pokračuje — Rodiny polských gayů vytáhly do boje — Objev v Dolních Břežanech u Prahy — Napětí kolem ÚSTR — Nové zvony v Notre Damu — Psychotesty i pro lidi bez řidičského průkazu — Obviněný poslanec Rath sepisuje ve vazbě zákony — Obchodní centra v Česku — Česká města staví aquaparky — Problémy se zimní olympiádou v Soči — 3D technologie v Česku — Výtluky na slovenských silnicích — Lyžování vozíčkářů

Části dílu

00:37
Soudci bojují o své platy
    Jak zjistila Česká televize, například u Městského soudu v Brně už podali víc než sto dvacet žalob, kterými se domáhají zvýšení mezd. Právě to jim zaručuje loňský rozsudek Ustavního soudu.
    05:40
    SPOZ zvolila nového předsedu strany
      Stranu práv občanů Zemanovce nově povede Zdeněk Štengl. Na konferenci strany ho předsedou zvolila drtivá většina delegátů.
      07:31
      Pozdní proplácení faktur
        Stát nestihl ochránit české podnikatele. Nová směrnice Evropské komise říká, že státní instituce musí uhradit faktury nejpozději do třiceti dnů.
        13:26
        Krize Kypru pokračuje
          Na Kypru vrcholí boj za záchranu ostrova před bankrotem. Už v pondělí vyprší lhůta Evropské centrální banky na sehnání šesti miliard eur, bez kterých zemi neposkytne životně důležitou finanční injekci.
          15:06
          Rodiny polských gayů vytáhly do boje
            V mohutné kampani na televizních obrazovkách i pouličních plakátech se veřejně hlásí ke svým dětem a sourozencům. V zemi, kde čtvrtina lidí odmítá gaye a lesby jako společensky nepřijatelné, vyvolává akce silně rozporuplné reakce.
            17:28
            Objev v Dolních Břežanech u Prahy
              Výzkum před zahájením stavby odhalil rozsáhlou vesnici prvních zemědělců z doby zhruba pět a půl tisíce let před naším letopočtem.
              19:43
              Napětí kolem ÚSTR
                Premiér Nečas kritizoval sociální demokracii, že chce společně s komunisty omezit činnost Ústavu. Sport se vyostřuje.
                22:05
                Nové zvony v Notre Damu
                  Nad Paříží se před dvěma hodinami poprvé rozeznělo devět nových zvonů katedrály Notre - Dame. Ohlásily, že zítra je Květná neděle, po které začínají oslavy Velikonoc.
                  23:26
                  Psychotesty i pro lidi bez řidičského průkazu
                    Víc lidí bude muset na psychotesty, aby se mohli vrátit za volant. Počítá s tím schválená novela silničního zákona. Dopravní psychologové změny hájí. Zaznívají i hlasy, že jde spíš o byznys.
                    25:48
                    Obviněný poslanec Rath sepisuje ve vazbě zákony
                      David Rath napsal ve vazbě už několik návrhů zákonů. Zítra bude vláda řešit ten poslední - úpravu podmínek ve vazbě a ve vězení.
                      28:05
                      Obchodní centra v Česku
                        Vůbec první obchodní centrum bylo postaveno v Praze na Černém mostě. Dnes je jich po Česku už 99 a letos přibudou další.
                        34:01
                        Česká města staví aquaparky
                          Na jihu Moravy se staví další akvapark. Podobné vodní atrakce si v posledních letech po celém Česku pořídily víc než dvě desítky měst. Zájem o ně ale stagnuje.
                          35:56
                          Problémy se zimní olympiádou v Soči
                            Už jen 320 dní zbývá do zahájení zimní olympiády v ruském Soči. Jenže řada sportovních staveb obřího a nákladného projektu je ve velkém skluzu.
                            38:01
                            3D technologie v Česku
                              V Česku je už přes 30 kinosálů, které promítají filmy trojrozměrně. Pro producenty je ale 3D technologiie hodně náročná a drahá, takže se do ní příliš nepouštějí.
                              39:30
                              Výtluky na slovenských silnicích
                                Následky silných mrazů a přívalů sněhu v posledních měsících se teď projevily taky na slovenských silnicích. V narušených vozovkách vzniká obrovské množství výtluků.
                                41:49
                                Lyžování vozíčkářů
                                  Lékaři se shodují, že handicapovaným pobyt na lyžích nejen pomáhá psychicky, ale taky posiluje jejich kondici.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž46 minut
                                  Další díl
                                  24. března 2013

                                  Přehled dílů

                                  Stopáž53 minut

                                  10. května

                                  Headlines — Hokejové MS v Praze a Ostravě — Začátek hokejového MS — Fanoušci v centrech Prahy a Ostravy — Zisky z hokejového mistrovství — Hokejové MS v Ostravě — Projednávání korespondenční volby — Nová vlna ruské ofenzivy — Ruské útoky na ukrajinský Charkov — Zuzana Čaputová v Kyjevě — Protesty zemědělců — Dubnová nezaměstnanost: 3,7 % — Růst tržeb za služby — Postavení Palestiny ve strukturách OSN — Další omezení pro turisty na Baleárských ostrovech — Výstava Contemporary Problems Milana Caise — Návrh na jmenování Marka Ženíška — Počet hostů ubytovacích zařízení — Pátrání po generálovi ruské tajné služby — Požár v přírodní rezervaci Příhrazské skály — Bezpečnost při hokejovém MS — MS v hokeji 2024 — Cesty fanoušků na zápasy — Pletení hokejových ponožek — Loděnice v Děčíně v konkurzu — Protest polských zemědělců — Celosvětová opatření WHO — Vydání šesti Čechů z Ukrajiny — Setkání vedoucích kanceláří — Pád autobusu do řeky — Úložiště jaderného paliva ve Finsku — Uzavřený železniční přejezd — Cena pro zachránce židovských životů — Zlín patří modernímu designu

                                  10. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž53 minut

                                  10. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  10. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  9. května

                                  Sněmovna o korespondenční volbě — Výhrady opozice ke korespondenční volbě — Návrh korespondenční volby — Debata o korespondenční volbě — Přerušení dodávek leteckých pum USA do Izraele — Zalužnyj velvyslancem v UK — Tržby obchodníků rostou — Prognóza vývoje české ekonomiky — Vojenská přehlídka v Moskvě — Policie o vlajce se svastikou — Druhé semifinále Eurovize s českou účastí — Neobsazený post ministra pro vědu, výzkum a inovace — Průměrné ceny pohonných hmot — Zkáza po tornádech ve Spojených státech — Trestní oznámení na advokáty — Srážky zmírnily sucho — Hokejový turnaj už zítra — 50 let pražského metra — Trestní oznámení po auditu v NSA — Uzavření dolu ČSA — Protesty v Gruzii — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Chybějící místa v mateřských školách — Zabezpečení skály u Brošova — Vyprošťování vykolejených vagonů — Čínský prezident v Maďarsku — Pád zdi na seniorky — Vlk na předměstí Plzně — Poutní cesta z Istanbulu na Velkou Moravu

                                  9. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  9. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  9. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž50 minut

                                  8. května

                                  Den vítězství — Oslavy Dne vítězství — Pieta v Brně — Vzpomínka v Hrabyni — Prezident Petr Pavel jmenoval nové generály — Den vítězství v Evropě — Povstání proti německým okupantům — Operace v Rafáhu — Útok na německého politika — Zlaté rezervy ČNB — Splašený kůň — Útoky na ukrajinskou infrastrukturu — Výnosy ruských aktiv — Trampoty člověka Sekory — Konečná podoba migračního balíčku — Rekordně teplý duben 2024 — Olympijský oheň dorazil do Marseille — Boeingu 767 selhal příďový podvozek — První turisté v kempech — Vyšší daň z nemovitosti — Daň z nemovitosti — Výtěžek z daně z nemovitosti — Jednání poslanců o korespondenční volbě — Hlavní líčení s Donaldem Trumpem — Přípravy na MS v hokeji — V Česku chybí pediatři — Série úprav sjezdů a nájezdů z D1 — Trh s biopotravinami roste — Si Ťin-pching v Bělehradě — Přesun sedmimetrové kapličky — Pražské metro slaví padesáté výročí — Dokument o ukrajinských sportovcích

                                  8. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž50 minut

                                  8. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  8. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  7. května

                                  Kandidát na uvolněné místo ministra — Priority ministerského kandidáta — Kdo je Marek Ženíšek — Izraelské jednotky v Rafahu — Dohoda o příměří — Podmínky příměří přijatelné pro Izrael — Úřední změna pohlaví — Údajné zmaření atentátu na ukrajinského prezidenta — Pokles průmyslu i stavebnictví — Rozpočtové určení daní — Útoky na německé poitiky — Putin složil prezidentskou přísahu — Všechny barvy samoty s Milenou Steinmasslovou — Policejní dohled nad hokejovým mistrovstvím — Produkce českých pivovarů — Dopravní kolaps po nehodě na okruhu — Omezení dodávek léku pro alergiky a astmatiky — Tornádo u Adamova — Bouřky na jihu Čech — Předpověď počasí — Kompenzace za úrodu poškozenou mrazy — Firma Malina v konkurzu — Vyšetřování výrobce letadel Boeing — Razie u europoslance Kraha — Nový děkan Národhospodářské fakulty VŠE — Čínský prezident ve Francii — Vláda o hnědouhelných jámách — Ocenění novináři — Zdvihadlo na Slapech — Zapojení zdravotníků z ciziny — Nastražené kamení na kolejích — Kontroly nelegální migrace — Diagnostika chronické únavy — Noční běh pro Světlušku

                                  7. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  7. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  7. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  6. května

                                  Jak pomoct českému hospodářství — Návrhy na podporu ekonomiky — Protest odborů — Schůze vlády — Izraelská ofenziva v Rafáhu — Předvolání ruského velvyslance — Zájem o program Oprav dům po babičce — Huť Liberty plánuje úplně odstavit koksovnu — Varování před silnými bouřkami — Prezident Si Ťin-pching v Paříži — Zásady právního státu v Polsku — Aiko na Eurovision Song Contest — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Incident z Konvoje svobody — Rok od korunovace Karla III. — Černý kašel v ČR — Požár rodinného domu ve Staré Boleslavi — Lístky na hokejové MS — Zaměstnanecké benefity — Nezaměstnanost — Brigády pro čtrnáctileté — Zproštění obžaloby učitelky Bednářové — Povodně v jižní Brazílii — Moderní výbava pro ukrajinské vojáky — Stávka novinářů v Itálii — Stavba dálnice D35 — Pilotní projekt mobilní pošty — Los v Krkonoších — Rekonstrukce starých nádraží — Ocenění pro biologa Juliuse Lukeše — Den památky šoa a hrdinství — Křest knihy Hany Sternlichtové v Tel Avivu — Zadržení českého faráře ve Vatikánu — Ocenění pro dobrovolníky Českého červeného kříže — Studentský majáles v Olomouci

                                  6. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  6. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  6. 5. 2024 na ČT24

                                  Události na sociálních sítích

                                  Napište nám