26 minut

15. listopadu 2011

Obsah dílu

Občanské sdružení Okna — Marie Málková — Kurz jízdy na čtyřkolkách

Části dílu

00:50
Občanské sdružení Okna
    Převážnou část dnešního Klíče strávíme v Jindřichově Hradci. Nejprve zavítáme do zdejšího občanského sdružení Okna, které před lety vzniklo na popud skupiny rodičů s různě handicapovanými dětmi. Dalo by se říci, že Okna doprovázejí určitou generaci handicapovaných od narození, přes jejich školní věk, až po dospělost. A snaží se jim pomáhat s problémy, které je v tom kterém věku trápí. Nejprve ve sdružení hledali cesty jak je integrovat do škol, později pro ně vytvořili chráněná pracovní místa a nyní pro některé z nich vybudovali i chráněné bydlení.
    10:11
    Marie Málková
      Paní Marie Málková má od narození těžce handicapovanou dceru Kláru a patří k zakládajícím členům Oken. Nyní v tomto občanském sdružení pracuje jako účetní. A právě tuto rodinu, vám představíme v dnešním portrétu.
      18:32
      Kurz jízdy na čtyřkolkách
        Mnoho vozíčkářů, ani přes svůj handicap neztratilo chuť prožít něco neobyčejného, dá se říci adrenalinového. I pro ně je pořádán kurz jízdy na čtyřkolkách. Tyto stroje jim dovolují dostat se i na místa, kam by se kvůli svému postižení opravdu dostali jen stěží a pocit svobody a naprosté volnosti je pro ně velkým zážitkem.
        Přehrát celé video
        Stopáž26 minut
        Další díl
        29. listopadu 2011

        Napište nám