18+
27 minut
Q

8. dubna 2011

Obsah dílu

Kolem světa

Části dílu

00:48
Festival Jeden svět: Hana Kulhánková
    Navštívili jsme mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech "Jeden svět" a z jeho programu jsme pro vás vybrali čtyři snímky, které se zabývají prolínáním politiky a života queer lidí v demokratických zemích i bývalých diktaturách na třech kontinentech, ale například i osudy dětských sexuálních otroků ve válkou rozvráceném Afghánistánu.
    01:28
    8: Mormonský návrh
      S brazilským novinářem Fabianem Golgem, který před lety podnikal tajný sociologický výzkum mezi členy americké mormonské církve, jsme se podívali na film "8: Mormonský návrh" o vlivu církve na veřejné mínění a politiku v USA.
      06:46
      Afghánští tanečníci
        O malých "Afghánských tanečnících" jsme si povídali s režisérem stejnojmenného - a velmi šokujícího - dokumentu, Jamiem Doranem.
        13:47
        Kamerunský coming out
          A Kateřina Šaldová z české pobočky organizace Amnesty International nám přiblížila situaci v afrických zemích, ve kterých je nařčení z homosexuality používáno mocnými jako zbraň proti politickým odpůrcům. A to nejen v Kamerunu, kde vznikl film "Kamerunský coming out".
          18:47
          Sto osm
            Uvidíte ukázky z paraguayské rodinné kroniky "Sto osm", napínavého a velmi osobního filmu režisérky Renate Costa a letošního festivalového vítěze.
            Přehrát celé video
            Stopáž26 minut
            Další díl
            15. dubna 2011

            Q na sociálních sítích

            Napište nám